logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pudinkové plněné marmeládou

15. září 2016
2106 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Sušenky Vánoční Cukroví
Úvod

Pudinkové plněné marmeládou Obrázek 1

Poměrně známé a oblíbené cukroví, jehož příprava vám nedá mnoho práce.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • strojek na cukroví
  • sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 3,5 sáčku vanilkového pudinku
  • kávovou lžičku prášku do pečiva
  • kostku 100% tuku
  • půlku másla
  • 2 vejce
  • žloutek
  • 250 g moučkového cukru

Na plnění:

  • rybízovou marmeládu

Na dohotovení:

  • čokoládovou polevu
  • 100% tuk

Máslo a 100% tuk je nutné vyndat den předem z lednice! Druhý den obojí utřeme s cukrem, přidáme vejce a krátce zamícháme. V misce smícháme mouku s pudinkem a práškem do pečiva. Všechny suroviny spojíme a vypracujeme těsto. Hotové těsto necháme v lednici odpočinout do druhého dne.

Následující den zapneme troubu na 200 °C. Za pomoci strojku vyrobíme z těsta tyčinky, které vyrovnáme na připravené plechy vyložené pečícím papírem a pečeme je do růžova. Pak je necháme vychladnout.

V misce rozmícháme marmeládu a naplníme jí sáček s trubičkou. Marmeládou postupně lepíme vždy 2 tyčinky k sobě a necháme je do druhého dne ztuhnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu. Pokud je příliš hustá, zředíme ji 100% tukem. Tuk přidáváme vždy jen po menších částech a pokaždé řádně zamícháme. Přidáním většího množství tuku najednou by mohla poleva zřídnout příliš. Tyčinky v polevě namočíme do jejich poloviny a necháme na pečícím papíře ztuhnout. Pak hotové cukroví narovnáme do připravené krabice. Toto cukroví je křehké, proto ho stačí upéct i krátce před svátky.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Jahodoví kostíci
Jahodoví kostíci
Ořechové doutníky
Ořechové doutníky
Věnečky
Věnečky
Jahodové těsto
Jahodové těsto

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty