logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jablečný řez se skořicí

2. září 2017
11788 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Jablečný řez se skořicí Obrázek 1

Jemný a vláčný zákusek, který v sobě snoubí tradiční chuť jablek a skořice s požitkem ze smetanového krému.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • plech s vyšším okrajem o rozměrech 32 x 42 cm
  • olej ve spreji

Na těsto:

  • 4 vejce
  • 8 polévkových lžic cukr krupice
  • 8 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce oleje - použila jsem slunečnicový

Na krém:

  • 400 ml zakysané smetany ( min. obsah tuku 18 %)
  • 500 ml šlehačky
  • 1 vanilkový pudink za studena - použila jsem zn.Olé
  • 3 polévkové lžíce cukr moučka - můžeme dát více - záleží jen na nás, jak sladký chceme krém

Na dohotovení:

  • 500 g cover gel s příchutí meruňka - seženeme v cukrářských potřebách
  • 250 ml studené vody
  • 750 g nastrouhaných jablek - můžeme dát i o trochu více
  • 1 kávová lžička mleté skořice
  • malé množství covergelu na potření korpusu

Vystříkáme plech olejem a zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Mezitím si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou směs, snížíme chod stroje, přidáme olej a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a opět krátce zamícháme.

Hotovou hmotu naneseme na již připravený plech a pečeme. Do zlatova upečený korpus necháme vychladnout. Po vychladnutí korpus (který necháme na plechu) potřeme slabou vrstvou cover gelu.

Do šlehací mísy dáme šlehačku, cukr, zakysanou smetanu a jen lehce zamícháme, aby se nám cukr rozpustil. Přidáme pudink a šleháme jen cca 20 vteřin a krém je hotový. Připravený krém rovnoměrně rozetřeme na již potřený korpus.

V míse smícháme strouhaná jablka se skořicí, rovnoměrně rozložíme na plech a lehce přitlačíme do krému. Do hrnce dáme cover gel, vodu, metličkou zamícháme a postavíme na plotnu. Směs se nesmí vařit - jen ji zahřejeme na cca 70 °C . Pokud jako já doma nemáte teploměr, tak to zahříváte dokud se ze směsi lehce nekouří. Takto připravenou želatinu odstavíme z plotny, naběračkou nabíráme a ihned jí poléváme připravený moučník. Výhodou této želatiny je, že rychle tuhne, ale znamená to také, že i my musíme pracovat rychle.

Necháme vychladit v lednici cca 2 hodiny, aby krém trochu zatuhnul a můžeme krájet a podávat. Recept možná vypadá složitě, ale je to velice rychlý a chut'ově moc dobrý moučník.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Čokoládové řezy
Čokoládové řezy
Věnečky
Věnečky
Krém mascarpone s čokoládou
Krém mascarpone s čokoládou
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Šlehačkovo-pudinkový krém s mascarpone
Borůvkový koláč s tvarohovým krémem
Borůvkový koláč s tvarohovým krémem

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty