Košíčky plněné kokosovou náplní
Ingredience
Připravíme si:
- formičky ve tvaru košíčků
- sáček s hladkou trubičkou
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 4 žloutky
- 185 g másla
- 1/2 kávové lžičky octa
Na náplň:
- rybízovou marmeládu
- 4 bílky
- 200 g krupicového cukru
- 185 g kokosové moučky
Na dohotovení:
- světlou i tmavou čokoládovou polevu
- kandované ovoce
Nejdříve si připravíme těsto. V míse utřeme žloutky s máslem, přidáme mouku, ocet a zpracujeme v těsto, které zabalíme do fólie. Necháme ho v lednici odpočinout nejlépe do druhého dne. Následující den těstem naplníme formičky a do každé přidáme i trochu rybízové marmelády.
Zapneme troubu na 150 °C. Připravíme si šlehací mísu, kterou tzv."vyoctujeme", což znamená, že do ní nalijeme trochu octa a krouživými pohyby navlhčíme celý její vnitřek. Trochu octa nalijeme i na šlehací metlu. Díky vyoctování se budou bílky mnohem lépe šlehat. Do takto připravené mísy dáme tedy šlehat bílky s cukrem a vyšleháme je až v tuhý sníh. Pak opatrně přimícháme kokos a vzniklý kokosový sníh přeneseme do sáčku s trubičkou. Naplníme jím připravené košíčky, které pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
Ještě horké opatrně vyklopíme z formiček a necháme vychladnout. Na závěr ve vodní lázni rozehřejeme obě čokoládové polevy, kterými košíčky potáhneme. Do polevy lze přimíchat i nasekané kandované ovoce.
Přeji dobrou chut'!