logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mocca oválky II.

9. září 2016
2857 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Mocca oválky II. Obrázek 1

Toto tradiční cukroví ocení každý, kdo miluje chuť kávy.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • oválnou vykrajovačku s vroubkem
  • sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • linecké těsto - recept uložen v receptech - stačí poloviční dávka

Na náplň:

  • 500 g másla
  • 350 g moučkového cukru
  • 6 čokoládových tyčinek Kofila

Na dohotovení:

  • světlou a tmavou čokoládu
  • kávová zrnka - marcipánová nebo čokoládová

Nejdříve si dle receptu připravíme linecké těsto, které necháme do druhého dne odležet. Další den zapneme troubu na 180 °C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát, z něhož vykrájíme jednotlivé oválky. Ty narovnáme na připravené plechy vyložené pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě až do zlatova.

Do šlehací mísy dáme změklé máslo, přidáme cukr a vyšleháme krém. Zatím ve vodní lázni rozpusíme Kofily, přidáme je do vyšleháného krému a dále šleháme. Hotový krém přeneseme do sáčku s trubičkou a postupně jím spojíme vždy 2 oválky k sobě. Necháme je v lednici ztuhnout.

Ve vodní lázni rozpustíme obě čokoládové polevy - každou zvlášť. Ztuhlé oválky potáhneme světlou polevou a do jejich středu umístíme kávová zrnka. Pak konce oválků ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a necháme řádně ztuhnout. Hotové mocca oválky narovnáme do krabice, kde se již zhruba za týden pěkně rozleží.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Knoflíky
Knoflíky
Linecké těsto
Linecké těsto
Kokosky II.
Kokosky II.
Myslivecké knoflíky
Myslivecké knoflíky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty