logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Jahodový řez

11. srpen 2016
1379 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Řezy a zákusky
Úvod

Jahodový řez Obrázek 1

Jemný dezert s chutí jahod.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • použila jsem dortovou formu na pečení bez dna o rozměrech 28x18 cm
  • pečící papír
  • silikonoý olej na pečení

Na korpus:

  • 4 vejce
  • 8 polévkových lžic krupicového cukru
  • 9 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 50ml polotučného mléka
  • 100 g nahrubo nasekaných jahod

Na krém:

  • 5 polévkových lžic moučkového cukru
  • 500 g jahod
  • 250 g másla - vytáhneme z lednice min. 2 hodiny předem
  • 1,5 sáčku jahodového pudinku v prášku
  • 100 ml polotučného mléka

Na dohotovení:

  • 1 sáček želatiny v prášku zn. Oetker - koupila jsem již na červeno obarvenou

Nejprve si připravíme krém, protože nám po uvaření musí vystydnout. Vystřihneme si z pečícího papíru kruh o malinko větší než je kastrůlek, ve kterém budeme vařit pudink. Jahody s cukrem rozmixujeme, nalijeme do kastrůlku a vaříme za občasného míchání, aby se nám jahody nepřipálily.

Mezitím si do misky nasypeme pudink, nalijeme mléko a metličkou rozmícháme. Jakmile se nám jahody začnou vařit, tak nalijeme připravené mléko s pudinkem a mícháme cca 2 minuty dokud nám směs nezhoustne. Hotový pudink přikryjeme připraveným papírem. To z toho důvodu, aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup. Pak ho necháme vychladnout.

Nyní si připravíme korpus. Obalíme spodek formy pečícím papírem, aby nám korpus nevytekl. Očistíme jahody a nahrubo je nasekáme. Zapneme troubu na 170°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Zatím si v misce smícháme mouku s práškem do pečiva v druhé misce promícháme nasekané jahody s mlékem. Jakmile se nám vaječná hmota vyšlehá, snížíme chod stroje a nalijeme tekutou směs. Potom krátce zamícháme a na závěr přidáme sypkou směs a opět promícháme.

Vzniklou hmotu nalijeme do již připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 40 minut. Čas je pouze orientační, protože každá trouba peče jinak - takže hlídáme!! Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme ve formě vychladnout. Sundáme pečící papír z formy a položíme na tác, na kterém budeme hotový moučník podávat.

Vychladnutý jahodový pudnik přendáme do šlehací mísy, přidáme změklé máslo a vyšleháme v krém. Hotový krém rozetřeme na vychladnutý korpus. Uvaříme si želatinu dle návodu na sáčku, necháme ji částečně vychladnout a poté opatrně nalijeme na již připravený moučník. Až  želatina zatuhne, dáme ji vychladit do lednice - nechala jsem do druhého dne.

Druhý den vytáhneme moučník z lednice a nožem lehce objedeme dortovou formu. Formu lze tak snáze odstranit a na tácu nám zůstane jen moučník, který můžeme krájet a podávat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Labutě
Labutě
Vita dort
Vita dort
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake
Štafetky
Štafetky
Karamelové košíčky s oříšky
Karamelové košíčky s oříšky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty