logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Tunel

15. srpen 2016
825 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Tunel Obrázek 1

Skvělý krémový dezert s kousky broskví.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • forma - tvar srnčí hřbet
  • potravinářská folie
  • pečící papír velikosti plechu
  • sáček s trubičkou

Na plát:

  • 3 vejce
  • 6 polévkových lžic krupicového cukru
  • 6 polévkových lžic hladké mouky
  • 1/2 plechovky broskví

Na náplň:

  • kysankový krém ( recept uložen v Krémech )

Zapneme troubu na 220°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme do husté pěny, přidáme mouku a krátce zamícháme. Připravenou hmotu rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 5 minut. Dozlatova upečený plát sundáme z plechu a necháme ho vychladnout.

Otevřeme plechovku s broskvemi a necháme je okapat. Připravíme si krém dle receptu. Vychladlý plát otočíme, sundáme z něj papír, znovu ho otočíme a položíme opět na papír. Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií. Z plátu vyřízneme kus o velikosti srnčího hřbetu, vložíme ho do formy a uřízneme ještě jeden menší, kterým nakonec moučník přikryjeme. Na dno formy vyložené plátem naneseme rovnoměrně část krému. Poklademe řadou broskví a přidáme další krém, který navrstvíme až těsně po kraj formy. Přiklopíme připraveným plátem, zatížíme a necháme přes noc ztuhnout.

Následující den vyklopíme ztuhlý tunel a odstraníme potravinářskou folii. Část krému dáme do sáčku s trubičkou a zbytek krému rovnoměrně rozetřeme nožem na tunel (silnější vrstva). Zubatou stěrkou nebo vidličkou vytvoříme na povrchu ozdobné vlnky. Za pomoci sáčku uděláme na vlnkách ještě malé kopečky krému a dozdobíme plátky broskví.

Dezert je hotov. Můžeme krájet a servírovat.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake
Míša řezy
Míša řezy
Třešňový řez
Třešňový řez
Nugátový cheesecake
Nugátový cheesecake
Tvaroháček
Tvaroháček

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty