Tunel
Ingredience
Připravíme si:
- forma - tvar srnčí hřbet
- potravinářská folie
- pečící papír velikosti plechu
- sáček s trubičkou
Na plát:
- 3 vejce
- 6 polévkových lžic krupicového cukru
- 6 polévkových lžic hladké mouky
- 1/2 plechovky broskví
Na náplň:
- kysankový krém ( recept uložen v Krémech )
Zapneme troubu na 220°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme do husté pěny, přidáme mouku a krátce zamícháme. Připravenou hmotu rovnoměrně rozetřeme na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 5 minut. Dozlatova upečený plát sundáme z plechu a necháme ho vychladnout.
Otevřeme plechovku s broskvemi a necháme je okapat. Připravíme si krém dle receptu. Vychladlý plát otočíme, sundáme z něj papír, znovu ho otočíme a položíme opět na papír. Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií. Z plátu vyřízneme kus o velikosti srnčího hřbetu, vložíme ho do formy a uřízneme ještě jeden menší, kterým nakonec moučník přikryjeme. Na dno formy vyložené plátem naneseme rovnoměrně část krému. Poklademe řadou broskví a přidáme další krém, který navrstvíme až těsně po kraj formy. Přiklopíme připraveným plátem, zatížíme a necháme přes noc ztuhnout.
Následující den vyklopíme ztuhlý tunel a odstraníme potravinářskou folii. Část krému dáme do sáčku s trubičkou a zbytek krému rovnoměrně rozetřeme nožem na tunel (silnější vrstva). Zubatou stěrkou nebo vidličkou vytvoříme na povrchu ozdobné vlnky. Za pomoci sáčku uděláme na vlnkách ještě malé kopečky krému a dozdobíme plátky broskví.
Dezert je hotov. Můžeme krájet a servírovat.
Přeji dobrou chut'!