logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Linecké slepované marmeládou

21. prosinec 2016
1076 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Linecké slepované marmeládou Obrázek 1

Toto cukroví si přívlastek tradiční skutečně zaslouží.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačky různých tvarů
  • sáček s hladkou trubičkou

Těsto:

  • linecké těsto - recept uložen v receptech - stačí poloviční dávka

Na náplň:

  • rybízovou nebo višňovou marmeládu

Na dohotovení:

  • moučkový cukr

Nejdříve si připravíme těsto dle receptu. Necháme ho odležet do druhého dne. Zapneme troubu na 180 °C a odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále v plát. Z něj vykrajujeme různé tvary a to vždy tak, aby polovina připravovaného cukroví měla ve svém středu vykrojený otvor, kterým bude nakonec vidět marmeláda. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě, dokud okraje cukroví nezačnout lehce růžovět. Upečené cukroví necháme vychladnout.

V misce metličkou rozmícháme marmeládu a naplníme jí sáček s hladkou trubičkou. Marmeládu naneseme vždy na jednu polovinu cukroví. Na pečící papír vyskládáme druhou polovinu cukroví ( s vykrojeným otvorem ) a lehce pocukrujeme. Pocukrované kousky přiložíme na ty potřené marmeládou a hotové cukroví naskládáme do krabice. Jeho jednotlivé vrstvy proložíme ubrousky a necháme odležet. Linecké se řadí mezi trvanlivé cukroví.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Žloutkové cukroví
Žloutkové cukroví
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky
Nugátové těsto
Nugátové těsto
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Pistáciové cukroví plněné
Pistáciové cukroví plněné

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty