Linecké slepované marmeládou
Ingredience
Připravíme si:
- vykrajovačky různých tvarů
- sáček s hladkou trubičkou
Těsto:
- linecké těsto - recept uložen v receptech - stačí poloviční dávka
Na náplň:
- rybízovou nebo višňovou marmeládu
Na dohotovení:
- moučkový cukr
Nejdříve si připravíme těsto dle receptu. Necháme ho odležet do druhého dne. Zapneme troubu na 180 °C a odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále v plát. Z něj vykrajujeme různé tvary a to vždy tak, aby polovina připravovaného cukroví měla ve svém středu vykrojený otvor, kterým bude nakonec vidět marmeláda. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě, dokud okraje cukroví nezačnout lehce růžovět. Upečené cukroví necháme vychladnout.
V misce metličkou rozmícháme marmeládu a naplníme jí sáček s hladkou trubičkou. Marmeládu naneseme vždy na jednu polovinu cukroví. Na pečící papír vyskládáme druhou polovinu cukroví ( s vykrojeným otvorem ) a lehce pocukrujeme. Pocukrované kousky přiložíme na ty potřené marmeládou a hotové cukroví naskládáme do krabice. Jeho jednotlivé vrstvy proložíme ubrousky a necháme odležet. Linecké se řadí mezi trvanlivé cukroví.
Přeji dobrou chut'!