logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Marokánky

9. září 2016
3061 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Marokánky Obrázek 1

Jejich výraznou chuť si velmi rychle oblíbíte.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 150g moučkového cukru
  • 100g kandovaného ovoce
  • 150g mandlí
  • 80g másla
  • 1/8 l mléka
  • 30g hladké mouky

Na dohotovení:

  • čokoláda

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, na drobno nasekané mandle, cukr a kandované ovoce. Vše pozvolna vaříme přibližně 10 minut. Pak směs odstavíme z plotny, vmícháme do ní mouku a necháme vychladnout.

Zapneme troubu na 180°C. Polévkovou lžící vždy nabereme trochu směsi a na plech vyložený pečícím papírem postupně naneseme malé kopečky. Mezi jednotlivými kopečky ponecháme dostatečný prostor, jelikož se při pečení roztečou do stran. Upečeme je do zlatova a necháme vychladnout.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a vychladlé marokánky v ní celé namočíme. Takto potažené marokánky vyskládáme na pečící papír, kde je necháme ztuhnout. Nakonec je narovnáme do uzavíratelné nádoby, kde vydrží hezky vláčné.

 

 

Přeji dobrou chut'

Mohlo by vás zajímat
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Žloutkové křehulky
Žloutkové křehulky
Kolečka s mandlemi
Kolečka s mandlemi
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty