logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ořechové křupínky

5. prosinec 2016
2489 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Bezvaječné Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Ořechové křupínky Obrázek 1

Jste také toho názoru, že čím křupavější tím lepší ?

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formu srnčí hřbet
  • olej ve spreji
  • kokos

Suroviny:

  • 4 bílky
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g ořechů - může být i více

Nejprve tzv. "vyoctujeme" šlehací mísu - bílky se budou lépe šlehat. Do mísy nalijeme trochu octa a krouživými pohyby navlhčíme celý její vnitřek. Trochu octa nalijeme i na šlehací metlu. Do vyoctované mísy nalijeme bílky, přidáme cukr a ušleháme v tuhý sníh.

Troubu zapneme na 130°C. Pečící formu vystříkáme olejem ve spreji a vysypeme ji kokosem. V misce smícháme připravené ořechy ( mleté či hrubě nasekané ) s moukou, přidáme do vyšlehaných bílků a zlehka zamícháme. S hmotou zbytečně nemanipulujeme, mohla by klesnout a zřídnout. Pečeme či spíše sušíme ji ve vyhřáté troubě. Ještě horkou ji rozkrájíme na úzké plátky, které dále sušíme - budou pěkně křupat. Ořechovou dobrotu skladujeme v dobře uzavřené nádobě a v suchu!

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Pistáciové oválky
Pistáciové oválky
Kiwi sušenky bezlepkové
Kiwi sušenky bezlepkové
Kokosové
Kokosové
Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepkové
Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepk...
Karamelovo-ořechové Toffifee
Karamelovo-ořechové Toffifee

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty