logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ořechové křupínky

5. prosinec 2016
2135 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Bezvaječné Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Ořechové křupínky Obrázek 1

Jste také toho názoru, že čím křupavější tím lepší ?

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formu srnčí hřbet
  • olej ve spreji
  • kokos

Suroviny:

  • 4 bílky
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g ořechů - může být i více

Nejprve tzv. "vyoctujeme" šlehací mísu - bílky se budou lépe šlehat. Do mísy nalijeme trochu octa a krouživými pohyby navlhčíme celý její vnitřek. Trochu octa nalijeme i na šlehací metlu. Do vyoctované mísy nalijeme bílky, přidáme cukr a ušleháme v tuhý sníh.

Troubu zapneme na 130°C. Pečící formu vystříkáme olejem ve spreji a vysypeme ji kokosem. V misce smícháme připravené ořechy ( mleté či hrubě nasekané ) s moukou, přidáme do vyšlehaných bílků a zlehka zamícháme. S hmotou zbytečně nemanipulujeme, mohla by klesnout a zřídnout. Pečeme či spíše sušíme ji ve vyhřáté troubě. Ještě horkou ji rozkrájíme na úzké plátky, které dále sušíme - budou pěkně křupat. Ořechovou dobrotu skladujeme v dobře uzavřené nádobě a v suchu!

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Máčená esíčka
Máčená esíčka
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Rafaelo
Rafaelo
Perníčky
Perníčky
Kávová zrna
Kávová zrna

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty