logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Mocca oválky

19. prosinec 2016
8623 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Mocca oválky Obrázek 1

Sladké pokušení pro všechny milovníky kávy.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačku oválného tvaru - nejlépe vroubkovanou
  • sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 210 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 140 g másla
  • 2 žloutky

Na náplň:

  • vejce
  • 100 g krupicového cukru
  • 100 g másla
  • polévkovou lžíci silné černé kávy

Na polevu:

  • 120 g moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce vřelé černé kávy

Na ozdobení:

  • čokoládovou polevu
  • kávová zrnka - marcipánová nebo čokoládová

Nejdříve si připravíme těsto. V míse utřeme cukr se žloutky a máslem, přidáme mouku a vypracujeme vláčné těsto, které necháme do druhého dne v lednici odležet.

Následující den zapneme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát a postupně z něj vykrájíme oválky, které narovnáme na připravené plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme je ve vyhřáté troubě do zlatova a necháme vychladnout.

Připravíme náplň. Ve vodní lázni šleháme vejce dokud nezhouste. Pak ho odstavíme z plotny a ještě chvíli šleháme až vychladne. V míse utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme vychladlou vaječnou hmotu, kávu a ušleháme krém. Krémem naplníme sáček s trubičkou a spojíme jím vždy 2 upečené oválky k sobě.

Necháme je v lednici ztuhnout a zatím si připravíme kávovou polevu. V misce třeme cukr s kávou tak dlouho, až vznikne hustá poleva. Tou slepené oválky potáhneme a jejich střed vždy ozdobíme kávovým zrnkem.  Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a ozdobíme jí oba konce oválků. Hotové cukroví necháme ztuhnout a uložíme je do krabice, kde se zhruba za týden pěkně rozleží.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Ořechové křupínky
Ořechové křupínky
Mandlovo - skořicové pusinky
Mandlovo - skořicové pusinky
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Jahodové těsto
Jahodové těsto

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty