Mocca oválky
Ingredience
Připravíme si:
- vykrajovačku oválného tvaru - nejlépe vroubkovanou
- sáček s řezanou trubičkou
Na těsto:
- 210 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 140 g másla
- 2 žloutky
Na náplň:
- vejce
- 100 g krupicového cukru
- 100 g másla
- polévkovou lžíci silné černé kávy
Na polevu:
- 120 g moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce vřelé černé kávy
Na ozdobení:
- čokoládovou polevu
- kávová zrnka - marcipánová nebo čokoládová
Nejdříve si připravíme těsto. V míse utřeme cukr se žloutky a máslem, přidáme mouku a vypracujeme vláčné těsto, které necháme do druhého dne v lednici odležet.
Následující den zapneme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát a postupně z něj vykrájíme oválky, které narovnáme na připravené plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme je ve vyhřáté troubě do zlatova a necháme vychladnout.
Připravíme náplň. Ve vodní lázni šleháme vejce dokud nezhouste. Pak ho odstavíme z plotny a ještě chvíli šleháme až vychladne. V míse utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme vychladlou vaječnou hmotu, kávu a ušleháme krém. Krémem naplníme sáček s trubičkou a spojíme jím vždy 2 upečené oválky k sobě.
Necháme je v lednici ztuhnout a zatím si připravíme kávovou polevu. V misce třeme cukr s kávou tak dlouho, až vznikne hustá poleva. Tou slepené oválky potáhneme a jejich střed vždy ozdobíme kávovým zrnkem. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu a ozdobíme jí oba konce oválků. Hotové cukroví necháme ztuhnout a uložíme je do krabice, kde se zhruba za týden pěkně rozleží.
Přeji dobrou chut'!