Pařížské rohlíčky - tyčinky
Ingredience
Připravíme si:
- cukrářský sáček
- hladkou a řezanou trubičku
Na těsto:
- 3 vejce
- 300 g mletých lískových ořechů
- 300 g moučkového cukru
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
Na krém:
- kakaovou pomazánku
- máslo
Na dohotovení:
- světlou i tmavou čokoládovou polevu
Zapneme troubu na 180°C. Smícháme vejce, ořechy, cukr a mouku a vypracujeme těsto. Velmi malou část těsta ( zkušební ) přeneseme do sáčku s hladkou trubičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem vytvoříme oválky - rohlíčky, které upečeme ve vyhřáté troubě. Pokud se rohlíčky příliš rozjedou, zapracujeme do zbývajícího těsta trochu mouky. Teprve pak upečeme všechny další rohlíčky. Upečené lehce zhnědnou. Necháme je vychladnout, sundáme z plechu a narovnáme na připravený tác vyložený pečícím papírem.
Ve šlehací míse vyšleháme kakaovou pomazánku s máslem, které jsme vyndali den předem z lednice. Hotovým krémem naplníme sáček s řezanou trubičkou a naneseme jej na připravené cukroví. Rohlíčky dáme do lednice ztuhnout.
Ve vodní lázni rozehřejeme tmavou čokoládou polevu. Pokud je příliš hustá, rozředíme ji 100% tukem. Přidáváme ho pouze po malém množství a vždy řádně rozmícháme - to aby se nám nestalo, že polevu naředíme příliš. Polevou potáhneme cukroví a můžeme ho ještě dozdobit rozehřátou bílou polevou. Hotové rohlíčky necháme ztuhnout na pečícím papíře a pak je naskládáme do krabice. Jednotlivé vrstvy proložíme mikrotenem nebo ubrousky.
Přeji dobrou chut'!