logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pařížské rohlíčky - tyčinky

21. prosinec 2016
5655 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Pařížské rohlíčky - tyčinky Obrázek 1

Tradiční cukroví, jehož lahodné chuti nikdo neodolá.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářský sáček
  • hladkou a řezanou trubičku

Na těsto:

  • 3 vejce
  • 300 g mletých lískových ořechů
  • 300 g moučkového cukru
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky

Na krém:

  • kakaovou pomazánku
  • máslo

Na dohotovení:

  • světlou i tmavou čokoládovou polevu

Zapneme troubu na 180°C. Smícháme vejce, ořechy, cukr a mouku a vypracujeme těsto. Velmi malou část těsta ( zkušební ) přeneseme do sáčku s hladkou trubičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem vytvoříme oválky - rohlíčky, které upečeme ve vyhřáté troubě. Pokud se rohlíčky příliš rozjedou, zapracujeme do zbývajícího těsta trochu mouky. Teprve pak upečeme všechny další rohlíčky. Upečené lehce zhnědnou. Necháme je vychladnout, sundáme z plechu a narovnáme na připravený tác vyložený pečícím papírem.

Ve šlehací míse vyšleháme kakaovou pomazánku s máslem, které jsme vyndali den předem z lednice. Hotovým krémem naplníme sáček s řezanou trubičkou a naneseme jej na připravené cukroví.  Rohlíčky dáme do lednice ztuhnout.

Ve vodní lázni rozehřejeme tmavou čokoládou polevu. Pokud je příliš hustá, rozředíme ji 100% tukem. Přidáváme ho pouze po malém množství a vždy řádně rozmícháme - to aby se nám nestalo, že polevu naředíme příliš. Polevou potáhneme cukroví a můžeme ho ještě dozdobit rozehřátou bílou polevou.  Hotové rohlíčky necháme ztuhnout na pečícím papíře a pak je naskládáme do krabice. Jednotlivé vrstvy proložíme mikrotenem nebo ubrousky.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Mandlovo - skořicové pusinky
Mandlovo - skořicové pusinky
Karamelové košíčky s oříšky
Karamelové košíčky s oříšky
Rafaelo dia
Rafaelo dia
Nugátové piškotky
Nugátové piškotky
Střapáče
Střapáče

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty