logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Vanilkové rohlíčky

19. září 2016
501 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Vanilkové rohlíčky Obrázek 1

Znáte někoho, kdo nikdy neokusil tuhle vánoční klasiku?

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g hladké mouky
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g tuku ( nejlépe 50g másla a 50g sádla )
  • 1 vejce
  • kávovou lžičku prášku do pečiva
  • směs moučkového a vanilinového cukru na obalení

V jedné misce utřeme vejce s cukrem a tukem. V druhé misce smícháme mouku, ořechy a prášek do pečiva. Obsah obou misek promícháme a vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme nejméně hodinu odležet v lednici.

Zapneme troubu na 180°C. Na připraveném plechu vyloženém pečícím papírem tvarujeme z těsta rohlíčky. Ve větší misce smícháme moučkový cukr s vanilínovým na pozdější obalení cukroví. Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě. Zda je rohlíček upečený, poznáme podle toho, že jeho konce zrůžoví. Ještě horké rohlíčky obalíme v cukrové směsi. Naskládáme je do uzavíratelné krabice a jednotlivé vrstvy vždy proložíme pečícím papírem nebo ubrousky. Přibližně za 3 týdny budou již krásně uleželé a vláčné.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Kokosky
Kokosky
Černé trubičky
Černé trubičky
Šmoulí makovky
Šmoulí makovky
Citrónové půlměsíce
Citrónové půlměsíce
Lehká vánočka
Lehká vánočka

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty