Linecké plněné ovocnou náplní
Ingredience
Připravíme si:
- vykrajovačky různých tvarů
- cukrářský sáček s úzkou hladkou trubičkou
Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 300 g másla
- 2 žloutky
- vejce
- 200 g moučkového cukru
- špetku citrónové kůry
Na ovocnou náplň:
- 160 g másla
- 300 g moučkového cukru
- vanilínový cukr
- 320 g rybízové marmelády
- 50 g rumu
- 180 g mixaru - k dostání v cukr.potřebách
Na dohotovení:
- světlou i tmavou čokoládu
- drobné marcipánové kytičky a jiné tvary na ozdobu hotového cukroví, barevný kokos atd.
Nejdříve připravíme těsto. V jedné nádobě utřeme vejce s cukrem a tukem. V další pak smícháme mouku s citronovou kůrou, obsah obou nádob smícháme a vypracujeme v těsto. Hotové těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a uložíme do lednice až do druhého dne.
Zapneme troubu na 200 °C. Těsto vyválíme a vykrájíme z něj různé tvary, které pak vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme ve vyhřáté troubě a necháme řádně vychladnout.
Změklé máslo dáme do šlehací mísy, přidáme moučkový i vanilínový cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme k ní ostatní suroviny a vyšleháme krém. Lze přimíchat např.červené barvivo, ale není to nutné. Krém přeneseme do sáčku s trubičkou a slepíme k sobě vždy 2 kusy cukroví, které pak necháme v lednici ztuhnout. Rozehřejeme čokoládu a cukroví jí potáhneme a ještě dle vlastní fantazie dozdobíme.
Přeji dobrou chut'!