logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pistáciové těsto

14. září 2016
1227 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Těsta Velikonoční Vánoční
Úvod

Pistáciové těsto Obrázek 1

Z tohoto těsta lze mino jiné upéct i výborné a křehké sušenky.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 30 g na prášek rozemletých nesolených pistácií
  • 2 sáčky pistáciového pudinku
  • 60 g másla
  • 125 g 100% tuku
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 polévková lžíce polotučného mléka
  • špetka soli

V míse utřeme tuk s máslem a cukrem. Přidáme vejce, žloutek a vše opět utřeme. Pak přilijeme mléko a zamícháme. V misce smícháme mouku s pudinkem, pistáciemi a solí. Tuto směs přimícháme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto. Hotové těsto zabalíme a necháme odležet do druhého dne, kdy je připraveno k dalšímu použití.

 

Tip: Z tohoto těsta můžete připravit například delikatesní pistáciové oválky - recept uložen v cukroví.

Mohlo by vás zajímat
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Černé trubičky ořechové světlé
Černé trubičky ořechové světlé
Ořechové doutníky
Ořechové doutníky
Kokosky
Kokosky
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Kakaové plněné čokoládovým krémem

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty