logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Krém mascarpone s čokoládou

17. červen 2018
15631 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Krém mascarpone s čokoládou Obrázek 1

Lehký a skutečně vynikající krém hladké konzistence, který se hodí k plnění a zdobení dortů, řezů i cupcakes!

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 200 ml smetany ke šlehání (obsah tuku 33 %)
  • 150 g čokolády (nejlépe pecičkové, může být ale i tabulková)
  • 80 g cukru krupice
  • 500 g mascarpone

Postup:

Do hrnce nalijeme smetanu, přisypeme cukr a dáme vařit. Necháme projít varem a poté odstavíme z plotny. Přisypeme čokoládu (tabulkovou nejprve nadrobno nakrájíme, aby se dobře rozpouštěla) a metličkou mícháme do úplného rozpuštění čokolády. Takto připravený základ na krém necháme do druhého dne vychladit v lednici.

Druhý den vychlazený základ přendáme do šlehací mísy, přidáme mascarpone a vše vyšleháme do hladkého krému. A máme hotovo.

TIP: Pokud tento krém chceme použít pod potahovací hmotu, je nutné dát nejdřív máslový mantinel!

Mohlo by vás zajímat
Citrónový gel
Citrónový gel
Mascarpone s tvarohem
Mascarpone s tvarohem
Deli pochoutka
Deli pochoutka
Jogurtovo-zakysaný krém
Jogurtovo-zakysaný krém
Pomerančový krém
Pomerančový krém

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty