logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Deli pochoutka

9. srpen 2016
954 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Deli pochoutka Obrázek 1

Pochoutka zhotovená z oblíbené cukrovinky.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 2x pečící papír velikost 40x30 cm

Na pláty:

  • 4 vejce
  • 190 g cukr krupice
  • 200 g hladká mouka
  • 120 g tmavé ganache ( 80 ml smetany 12% tuku,160g tmavé čokolády = toto množství stačí jak na pláty tak i na dohotovení )

Na krém:

  • 250 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
  • 5 tyčinek DELI - použila jsem oříškovou ale lze to udělat z jakéhokoliv druhu tyčinek

Na dohotovení:

  • 120 g tmavé ganache

Nejprve si připravíme samotnou náplň, kterou musíme nechat do druhého dne vychladnout v lednici. Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání a dáme vařit. Zatím si nakrájíme DELI tyčinky na menší kousky. Šlehačku přivedeme k varu a povaříme ji cca 1-2 minuty. Poté vypneme, nasypeme kousky tyčinek a metličkou mícháme do úplného rozpuštění. Hotovou náplň přecedíme přes sítko, abychom se zbavili oříšků a necháme vychladit do druhého dne.

Druhý den si nejprve uvaříme ganache. Do hrnce nalijeme smetanu a dáme vařit. Jakmile se začne vařit, počkáme zhruba minutku a vypneme. Ihned nasypeme nadrobno nakrájenou čokoládu a metličkou mícháme do úplného rozpuštění. Hotovou polevu odlijeme na dvě části. 

Zapneme troubu na 210 °C. Nejprve si připravíme samotnou náplň, kterou musíme nechat do druhého dne vychladnout v lednici. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Jakmile máme vyšlehanou vaječnou hmotu, snížíme chod stroje, nalijeme vychladlé ganache a krátce zamícháme. Přidáme mouku a opět krátce zamícháme.

Hotovou hmotu rozdělíme na dvě části a rozetřeme rovnoměrně do tenké vrstvy na dva pečící papíry. Hmoty je jen malé množství, takže se nelekněte -  má to tak být. Hmota během pečení zvětší svůj objem. Rozetřené pláty tedy postupně pečeme v troubě. Zda je již plát upečený, poznáme jemným dotekem prstu - hmota se na něj nesmí lepit a musí být jakoby pružná. Pokud se lepí anebo se prst propadne těstem, tak dáme ještě cca na minutku do trouby. Poté znovu zkusíme.

Upečené pláty necháme vychladnout. Mezitím nalijeme vychladnou náplň a šleháme při středních otáčkách do tuha.  Náplň si rozdělíme na 3 části. Vychladlé pláty otočíme, sundáme papír a položíme je na sebe. Nožem seřízneme okraje plátů tak, aby byly oba stejně velké a poté je ještě přepůlíme, takže nám vzniknou 4 menší. Pláty jsou trošku tvrdší, ale to je zcela v pořádku. 

První plát položíme na tác a rovnoměrně na něj rozetřeme krém. Položíme druhý plát, dáme druhou část krému a opět rozetřeme. Na řadu přijde třetí plát, pak poslední část krému a navrch plát čtvrtý. Přikryjeme pečícím papírem, dáme do lednice a lehce zatížíme například prkénkem a ponecháme do druhého dne.

Druhý den mírně rozehřejeme zbývající ganache, vytáhneme řezy z lednice a rovnoměrně na ně ganache rozetřeme.  Můžeme ihned krájet a podávat. Tento moučník je sice trochu náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to!

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Kávová zrna
Kávová zrna
Čokoládové řezy s vanilkovým krémem
Čokoládové řezy s vanilkovým krémem
Banánové řezy
Banánové řezy
Malovaná roláda
Malovaná roláda
Nugátové kostky
Nugátové kostky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty