logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Čokoládový korpus

16. srpen 2016
900 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Čokoládový korpus Obrázek 1

Velmi křehký korpus, který chutná i voní po čokoládě.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • kulatou formu o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 6 polévkových lžic krupicového cukru
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 400 g čokolády (používám pecičkovou, lépe se rozehřívá)
  • 150 g másla
  • 6 polévkových lžic kakaa
  • kávová lžička prášku do pečiva
  • 150 ml kefíru

 

Troubu zapneme na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. V mikrovlnné troubě rozehřejeme čokoládu s máslem, rozmícháme metličkou a vmícháme kefír. Ve druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao.

Formu vystříkáme olejem ve spreji. Do vyšlehané směsi přidáme čokoládu, směs krátce zamícháme a přidáme zbytek surovin. Opět krátce zamícháme a přeneseme do připravené formy. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Každá trouba peče jinak, takže těsto hlídáme !! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení musí být špejle suchá.

Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Korpus je křehký a je proto třeba s ním manipulovat opatrně!

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip:

Tento korpus je výborný například v kombinaci s krémem mascarpone a přidáním višní vše rozhodně ještě vylepšíte.

Mohlo by vás zajímat
Tvarohový korpus
Tvarohový korpus
Mandlový korpus
Mandlový korpus
Pudinkový korpus dia
Pudinkový korpus dia
Kakaový korpus
Kakaový korpus
Puntíkovaný korpus
Puntíkovaný korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty