Čokoládový korpus
Ingredience
Připravíme si:
- kulatou formu o průměru 24 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 6 vajec
- 6 polévkových lžic krupicového cukru
- 10 polévkových lžic polohrubé mouky
- 400 g čokolády (používám pecičkovou, lépe se rozehřívá)
- 150 g másla
- 6 polévkových lžic kakaa
- kávová lžička prášku do pečiva
- 150 ml kefíru
Troubu zapneme na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. V mikrovlnné troubě rozehřejeme čokoládu s máslem, rozmícháme metličkou a vmícháme kefír. Ve druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao.
Formu vystříkáme olejem ve spreji. Do vyšlehané směsi přidáme čokoládu, směs krátce zamícháme a přidáme zbytek surovin. Opět krátce zamícháme a přeneseme do připravené formy. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Každá trouba peče jinak, takže těsto hlídáme !! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení musí být špejle suchá.
Upečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Korpus je křehký a je proto třeba s ním manipulovat opatrně!
Přeji dobrou chuť !
Tip:
Tento korpus je výborný například v kombinaci s krémem mascarpone a přidáním višní vše rozhodně ještě vylepšíte.