Banánovo-čokoládový korpus
Ingredience
Připravíme si:
- kulatou dortovou formu o průměru 24 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 200 g tmavé čokolády (použila jsem pecičky)
- 4 banány
- 150 ml banánového džusu
- 7 vajec
- 12 polévkových lžic krupicového cukru
- 17 polévkových lžic polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce kakaa (použila jsem kakao holandského typu)
Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Rozmixujeme banány a zapneme troubu na 180°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Zatím si v misce smícháme mouku, kypřící prášek a kakao. Do další misky dáme rozmixované banány, banánový džus, čokoládu a metličkou zamícháme. Jakmile máme vyšlehané vejce s cukrem, snížíme chod stroje, přidáme čokoládovou směs (pozor - tato směs nesmí před přidáním do vaječné směsi pálit!) a krátce zamícháme. Na závěr přidáme zbytek surovin, krátce zamícháme, přeneseme do již připravené formy a dáme péct do vyhřáté trouby.
Pečeme cca 50 minut - čas je jen orientační, takže těsto hlídáme!!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí po vytažení zůstat suchá. Upečený korpus necháme před další manipulací řádně vychladnout (nejlépe do druhého dne).
Přeji dobrou chut'!
Tip: Doporučuji korpus doplnit banánovo-čokoládovým krémem. Skvěle chutná i s krémem mascarpone a čerstvými banány.