logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Arašídový korpus

18. srpen 2016
391 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Arašídový korpus Obrázek 1

Nadýchaný a vláčný korpus s chutí čokolády a arašídových oříšků.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortová forma o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 135 g světlé čokolády - použila jsem pecičkovou
  • 170 g arašídové pomazánky s kousky ořechů
  • 150 ml polotučného mléka
  • 18 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku na pečení

Nejprve si připravíme do misky čokoládu (pokud použijeme tabulkovou, tak ji nadrobno nakrájíme), přidáme mléko a dáme ohřát do mikrovlnné trouby zhruba na 10 vteřin. Po vyjmutí z mikrovlnky  metličkou zamícháme. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud není čokoláda zcela rozpuštěná. Následně přidáme arašídovou pomazánku a metličkou opět zamícháme.

Olejem ve spreji vystříkáme dortovou formu a zapneme troubu na 180 °C.

Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Během šlehání smícháme v misce mouku s práškem do pečiva. Jakmile je vaječná hmota vyšlehaná, snížíme chod stroje, nalijeme čokoládovou směs a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a opět zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do již připravené dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Trvá to  cca 50 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak - hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme nejlépe do druhého dne vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť!

Tip: Tento korpus skvěle doplníte arašídovým krémem.

Mohlo by vás zajímat
Banánový korpus
Banánový korpus
Čokoládovo - arašídový plát
Čokoládovo - arašídový plát
Korpus Margot
Korpus Margot
Čokoládový korpus II.
Čokoládový korpus II.
Piškotový plát
Piškotový plát

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty