Arašídový korpus
Ingredience
Připravíme si:
- dortová forma o průměru 24 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 6 vajec
- 12 polévkových lžic krupicového cukru
- 135 g světlé čokolády - použila jsem pecičkovou
- 170 g arašídové pomazánky s kousky ořechů
- 150 ml polotučného mléka
- 18 polévkových lžic polohrubé mouky
- 1 sáček kypřícího prášku na pečení
Nejprve si připravíme do misky čokoládu (pokud použijeme tabulkovou, tak ji nadrobno nakrájíme), přidáme mléko a dáme ohřát do mikrovlnné trouby zhruba na 10 vteřin. Po vyjmutí z mikrovlnky metličkou zamícháme. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud není čokoláda zcela rozpuštěná. Následně přidáme arašídovou pomazánku a metličkou opět zamícháme.
Olejem ve spreji vystříkáme dortovou formu a zapneme troubu na 180 °C.
Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Během šlehání smícháme v misce mouku s práškem do pečiva. Jakmile je vaječná hmota vyšlehaná, snížíme chod stroje, nalijeme čokoládovou směs a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a opět zamícháme.
Hotovou hmotu přeneseme do již připravené dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Trvá to cca 50 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak - hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme nejlépe do druhého dne vychladnout.
Přeji dobrou chuť!
Tip: Tento korpus skvěle doplníte arašídovým krémem.