logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Arašídový korpus

18. srpen 2016
399 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Arašídový korpus Obrázek 1

Nadýchaný a vláčný korpus s chutí čokolády a arašídových oříšků.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortová forma o průměru 24 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 12 polévkových lžic krupicového cukru
  • 135 g světlé čokolády - použila jsem pecičkovou
  • 170 g arašídové pomazánky s kousky ořechů
  • 150 ml polotučného mléka
  • 18 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku na pečení

Nejprve si připravíme do misky čokoládu (pokud použijeme tabulkovou, tak ji nadrobno nakrájíme), přidáme mléko a dáme ohřát do mikrovlnné trouby zhruba na 10 vteřin. Po vyjmutí z mikrovlnky  metličkou zamícháme. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud není čokoláda zcela rozpuštěná. Následně přidáme arašídovou pomazánku a metličkou opět zamícháme.

Olejem ve spreji vystříkáme dortovou formu a zapneme troubu na 180 °C.

Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu. Hmota během šlehání zesvětlá a zvětší svůj objem. Během šlehání smícháme v misce mouku s práškem do pečiva. Jakmile je vaječná hmota vyšlehaná, snížíme chod stroje, nalijeme čokoládovou směs a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a opět zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do již připravené dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Trvá to  cca 50 minut. Čas je jen orientační, protože každá trouba peče jinak - hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Špejle musí být po vytažení suchá. Upečený korpus vytáhneme z trouby, vyklopíme z formy a necháme nejlépe do druhého dne vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť!

Tip: Tento korpus skvěle doplníte arašídovým krémem.

Mohlo by vás zajímat
Levandulový korpus
Levandulový korpus
Buflery
Buflery
Mandlový korpus
Mandlový korpus
Jogurtový korpus bezlepkový
Jogurtový korpus bezlepkový
Šlehačkový korpus kakaový
Šlehačkový korpus kakaový

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty