Banány rozmixujeme, vložíme do hrnce a nalijeme k nim banánový džus. Pak přidáme cukr a metličkou promícháme a za občasného míchání vaříme. Když směs přivedeme k varu, povaříme ji ještě asi 2 minuty. Pak hrnec odstavíme z plotny, ihned nasypeme čokoládu a metličkou mícháme až se čokoláda rozpustí.
Vznikne nám hladký krém ( můžeme použít i tabulkovou čokoládu, kterou je ale nutné nakrájet na velmi malé kousky, aby se dobře rozpustila ). Krém necháme do druhého dne vychladit při pokojové teplotě. Následující den krém přeneseme do šlehací mísy, přidáme máslo a vyšleháme krém do konečné podoby.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Tento krém většinou obsahuje drobné kousky - není zcela jemný - a proto není vhodný ke zdobení dortů a řezů, ale spíše k jejich plnění. Skvěle chutná s višněmi.