logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Labutě

19. srpen 2016
669 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Labutě Obrázek 1

Půvabný dezert, který je velice vhodný pro různé slavnostní příležitosti.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • sáček s hladkou i řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 5 vajec
  • špetka soli
  • 250 ml studené vody
  • 100 g másla
  • 200 g hladké mouky

Na krém:

  • 100 g jahod - můžeme použít čerstvé i mražené
  • 60 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový pudink
  • 250 ml polotučného mléka
  • 400 ml smetany ke šlehání ( 33%tuku )
  • 200 ml rostlinné šlehačky
  • jenom živočišnou šlehačku můžete použít, pokud přidáte ztužovač

Na dohotovení:

  • fondán - koupíme v cukrář.potřebách či připravíme dle receptu z Krémů

Nejprve připravíme základ na samotný krém. Rozmixujeme jahody. Do hrnce nalijeme větší část mléka, přidáme cukr a rozmixované jahody a dáme vařit. Zatím ve zbytku mléka rozmícháme van.pudink a až se začne mléko vařit, přidáme rozmíchaný pudink a uvaříme ho. Je dobré pudink přikrýt kusem pečícího papíru, aby na povrchu nevznikl škraloup. Necháme ho vychladit nejlépe do druhého dne a to při pokojové teplotě.

Následující den nalijeme do hrnce vodu, přidáme máslo, sůl a dáme vařit. Jakmile se začne voda vařit a máslo je rozpuštěné, přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud nezpracujeme veškerou mouku. Vznikne nám nelepivé těsto, které přeneseme do mísy a postupně k němu přidáváme vejce. Postupně z toho důvodu, aby těsto nezřídlo.

Zapneme troubu na 220°C. Sáčkem s řezanou trubičkou vytvoříme na plechu tělo labutě a to ve tvaru oválku, který je na jedné straně užší než na druhé. Na jiném plechu vytvoříme sáčkem s hladkou trubičkou labutí krky ( tvar otazníku ). Vše pečeme ve vyhřáté troubě. Když těsto v troubě lehce vyskočí, tak ji pootevřeme, dáme tam kus papíru nebo vařečku a takto labutě pečeme, dokud nemá těsto lehce nazlátlou barvu. Labutě budou krásně vysoké a nespadnou. Upečené labutě vytáhneme z trouby a necháme je vychladnout na plechu.

Zatímco labutě stydnou, doděláme si krém. Do šlehací mísy dáme jahodový pudink a krátce šleháme, dokud se nespojí v hladký krém. Do druhé šlehací mísy dáme rotlinnou šlehačku a šleháme do tuha. Přidáme smetanu ke šlehání a ušleháme šlehačku. Do vyšlehané šlehačky přidáme jahodový pudink a metličkou zlehka zamícháme.

Těla labutí rozřízneme na dvě části a na spodní část naneseme krém za pomoci sáčku s řezanou trubičkou. Do hrnce dáme fondán, přilijeme trošku vody a mícháme na mírném ohni. Poleva nesmí pálit, aby byla krásně lesklá. Do připravené polevy namáčíme vršek těla labutě, kterým následně přiklopíme její krémem naplněnou spodní část. Připevníme labuti krk a můžeme nabídnout hostům.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Indián
Indián
Jahodový koláč
Jahodový koláč
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Dort Pavlova
Dort Pavlova
Čokoládové řezy
Čokoládové řezy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty