Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme cukr a metličkou zamícháme, aby cukr nezůstal na dně. Postavíme hrnec na plotnu a smetanu přivedeme k varu. Pak snížíme plamen na minimum, přídáme mandlovou pastu a za stálého míchání necháme vařit 1-2 minuty. Mícháme proto, aby se směs nepřipálila. Vypneme plotnu a ihned přidáme čokoládu a metličkou zamícháme v hladký krém.
Krém necháme vychladit v lednici do druhého dne. Následující den přeneseme vychlazený krém do šlehací mísy, přidáme změklé máslo a dáme šlehat. Až krém zesvětlá a lehce zvětší svůj objem, máme hotovo.
Přeji dobrou chuť !
Tento krém je vhodný pod potahovací hmotu, není tedy zapotřebí máslového mantinelu.
Tip: Tímto krémem můžeme plnit nejrůznější řezy a dorty. Vhodný je také k jejich zdobení za pomoci cukrářského sáčku. Zkuste jej použít na čokoládový korpus II anebo na korpus Margot.