logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ganache z bílé čokolády

23. srpen 2016
36172 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Ganache z bílé čokolády Obrázek 1

Skvělý krém vhodný k plnění řezů, dortů i cupcakes.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 250 ml smetany ke šlehání ( 33% tuku )
  • 500 g bílé čokolády ( použila jsem pecičkovou )

Do hrnce nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Necháme ještě cca 1-2 minuty povařit a pak sporák vypneme. Přidáme čokoládu ( pokud použijeme tabulkovou, musíme ji nadrobno nakrájet ) a metličkou mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Takto připravenou smetanu uložíme do druhého dne do lednice. Následující den vyšleháme ganache.

Pokud přidáme změklé máslo a krém vyšleháme, můžeme ho použít pod potahovou hmotu, aniž by bylo zapotřebí máslového mantinelu.

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Ganache se výborně hodí k plnění nejrůznějších dortů a řezů. Kombinujte krém raději s méně sladkými korpusy, jelikož je sám o sobě dosti sladký. Zkuste třeba jablečný korpus se skořicí nebo grahamový s klíčky.

Mohlo by vás zajímat
Nugátový krém II.
Nugátový krém II.
Malinový krém
Malinový krém
Nugátový krém III
Nugátový krém III
Lemon curd - citronový krém
Lemon curd - citronový krém
Pistáciový krém II.
Pistáciový krém II.

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty