logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Arašídový krém

22. srpen 2016
3310 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Krémy, gely, polevy
Úvod

Arašídový krém Obrázek 1

Smetanovo-čokoládový krém s příchutí arašídů.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 750 ml smetany ke šlehání (33% tuku)
  • 7 polévkových lžic krupicového cukru
  • 340 g arašídové pomazánky
  • 100 g tmavé čokolády
  • 200 g bílé čokolády

Do většího hrnce nalijeme smetanu, nasypeme cukr a vaříme. Jakmile se smetana začne vařit, snížíme plamen, přidáme arašídovou pomazánku, metličkou zamícháme a za občasného míchání necháme vařit cca další 2 minuty.

Zatím si připravíme čokoládu - nakrájíme ji na drobné kousky. Hrnec odstavíme z plotny, ihned přidáme nakrájenou čokoládu a metličkou směs mícháme až do úplného rozpuštění čokolády. Vznikne tak hladký krém. Dáme ho na 24 hodin vychladit do lednice. Pak vychlazený krém přeneseme do šlehací mísy a šleháme při středních otáčkách. Krém je hotov. 

 

 

Přeji dobrou chuť !

 

Tip: Krém najde své využití při přípravě nejrůznějších dortů, řezů a zákusků. Skvělé chuti docílíte kombinací s arašídovo-čokoládovým plátem. Krémem můžete rovněž plnit cupcakes.

Mohlo by vás zajímat
Jahodový krém
Jahodový krém
Karamel
Karamel
Pribináčkový krém
Pribináčkový krém
Vita dort
Vita dort
Pistáciový krém II.
Pistáciový krém II.

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty