Čokoládový korpus z bílé čokolády
Ingredience
Připravíme si:
- kulatou formu o průměru 24 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 6 vajec
- 200 ml smetany - 33%
- 5 polévkových lžic krupicového cukru
- 15 polévkových lžic polohrubé mouky
- 400 g bílé čokolády ( používám pecičkovou )
- 100 g zlatá haná
- kávová lžička prášku do pečiva
Zapneme troubu na 190°C. Ve šlehací míse vyšleháme vejce s cukrem až v hustou pěnu. Olejem ve spreji vystříkáme formu. V jedné misce smícháme mouku a prášek do pečiva. Do další misky dáme čokoládu, tuk a necháme rozpustit v mikrovlnné troubě. Do čokoládové směsi vmícháme smetanu. Do vyšlehané pěny nalijeme čokoládovou směs a zamícháme, aby se obě hmoty spojily. Přidáme sypkou směs, krátce zamícháme a přeneseme do připravené formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Doba je jen orientační - každá trouba peče jinak, takže hlídáme!! Zda je korpus upečený, poznáme za pomoci špejle, kterou zapíchneme do jeho středu. Jestliže je po vytažení špejle suchá, korpus je upečený. Můžeme ho vyndat z trouby a nechat řádně vychladnout.
Přeji dobrou chuť !
Tip:
Výborné je doplnit tento korpus krémem mascarpone s tvarohem. Neváhejte také použít čerstvé i kompotované ovoce.