Mramorový korpus
Ingredience
Připravíme si:
- dortovou formu o průměru 26 cm
- olej ve spreji
Na světlý korpus:
- 4 vejce
- 8 polévkových lžic krupicového cukru
- 8 polévkových lžic polohrubé mouky
- kávovou lžičku prášku do pečiva
Na tmavý korpus:
- 2 vejce
- 4 polévkové lžíce krupicového cukru
- 7 polévkových lžíc polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce kakaa
- lžička prášku do pečiva
Zapneme troubu na 180°C a dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji. Připravíme si nejprve světlou hmotu. Dáme šlehat vejce s cukrem - vyšleháme v hustou pěnu. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přimícháme ji do vyšlehané pěny. Pak si připravíme tmavou hmotu. Postup je stejný jako u hmoty světlé, jen k mouce a prášku do pečiva přidáme ještě kakao.
Máme tedy připravené obě hmoty. Do každé vložíme polévkovou lžíci. Nejprve nabereme 3 lžíce světle hmoty a naneseme je do středu formy. Pak nabereme tmavou hmotu a opět ji umístíme do středu formy. Takto pokračujeme, dokud vše nespotřebujeme.
Naplněnou formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 45 minut. Protože každá trouba peče jinak, doba pečení se může mírně lišit! Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení zůstane špejle suchá. Upečený korpus vyndáme z formy a necháme ho vychladnout.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Doplňte korpus tvarohovo-pudinkovým krémem, ozdobte čerstvým či kompotovaným ovocem a budete více než spokojeni.