Grahamový korpus s klíčky
Ingredience
Připravíme si:
- olej ve spreji
- dortovou formu o průměru 20 cm
Suroviny:
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 220 g Zlatá haná
- 4 vejce (pokojová teplota)
- 335 g celozrnné pšeničné mouky
- 35 g pšeničných klíčků
- kávová lžička prášku do pečiva
Olejem ve spreji vystříkáme dortovou formu. Zapneme troubu na 180°C. Částečně nahřejeme tuk, přidáme cukr a dáme šlehat. Do vyšlehané směsi přidáváme postupně vejce. Hmota se nesmí srazit (proto musí mít vejce pokojovou teplotu). Pokud se hmota i přesto srazí, mírně ji nahřejeme a opět vyšleháme.
V misce smícháme mouku, klíčky a prášek do pečiva. Těsně před koncem šlehání přidáme vanilkový cukr. Sundáme ze šlehacího stroje, přidáme připravenou směs a ručně zlehka zamícháme. Ihned přeneseme do připravené formy a dáme péct. Zda je korpus upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Pokud je špejle suchá, tak je korpus upečený správně. Hotový korpus vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Přeji dobrou chuť !
Tip:
Použijte krém mascarpone s tvarohem - nemá to chybu !