Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Když smetanu přivedeme k varu, necháme ji cca 1-2 minuty provařit. Vypneme sporák, ihned ke smetaně přisypeme čokoládu a metličkou mícháme, dokud není čokoláda zcela rozpuštěna.
Směs necháme zchladnout a poté ji dáme do lednice zcela vychladit a to nejméně na 12, ideálně však na 24 hodin. Vychlazenou pařížskou šlehačku nalijeme do šlehací mísy a šleháme při nižších otáčkách. Rychlost můžeme zvýšit až těsně před koncem šlehání. Střední otáčky volíme proto, že při vyšších se pařížská šlehačka snadno srazí. Šlehání trvá sice o něco déle, ale je to tak jistější. Po vyšlehání ihned zpracováváme.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Jelikož se jedná o dosti sladkou šlehačku, je lépe ji použít na méně sladké korpusy, jako je například světlý korpus.