logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Šlehačkový korpus

22. srpen 2016
1718 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Šlehačkový korpus Obrázek 1

Nadýchaný a velmi jemný korpus.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 22 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 8 polévkových lžic krupicového cukru
  • 10 polévkových lžic polohrubé mouky
  • kávovou lžička prášku do pečiva
  • 200 ml 33% smetany

Troubu zapneme na 180°C. Pak olejem ve spreji vystříkáme formu. Do šlehací mísy připravíme vejce s cukrem a šleháme do zhoustnutí ( hmota zvětší objem a zesvětlá ). Potom snížíme chod stroje a do již vyšlehané směsi pomalu přiléváme smetanu. Smícháme si mouku s práškem do pečiva . Až se vyšlehaná směs spojí se smetanou, přisypeme mouku a krátce zamícháme.

Vzniklou hmotou naplníme formu a kartou nebo stěrkou uhladíme povrch a to od středu ke krajům. Tak dostaneme ke kraji více hmoty, díky čemuž se korpus lépe propeče. Vložíme formu do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova ( cca 35 minut ). Každá trouba ovšem peče jinak a těsto tedy musíme hlídat! Zda je korpus upečený, poznáme pomocí špejle. Zapíchneme ji do středu korpusu a když zůstane po vytažení suchá, je korpus upečen správně. Pak ho vyjmeme z formy a necháme vychladnout.

 

Přeji dobrou chuť !

Tip: Korpus vyzkoušejte s ganache z bílé čokolády. Je to skvělá volba.

Mohlo by vás zajímat
Puntíkovaný korpus
Puntíkovaný korpus
Buflery
Buflery
Pudinkový korpus bezlepkový
Pudinkový korpus bezlepkový
Pomerančový korpus
Pomerančový korpus
Red velvet
Red velvet

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty