Šlehačkový korpus
Ingredience
Připravíme si:
- dortovou formu o průměru 22 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 4 vejce
- 8 polévkových lžic krupicového cukru
- 10 polévkových lžic polohrubé mouky
- kávovou lžička prášku do pečiva
- 200 ml 33% smetany
Troubu zapneme na 180°C. Pak olejem ve spreji vystříkáme formu. Do šlehací mísy připravíme vejce s cukrem a šleháme do zhoustnutí ( hmota zvětší objem a zesvětlá ). Potom snížíme chod stroje a do již vyšlehané směsi pomalu přiléváme smetanu. Smícháme si mouku s práškem do pečiva . Až se vyšlehaná směs spojí se smetanou, přisypeme mouku a krátce zamícháme.
Vzniklou hmotou naplníme formu a kartou nebo stěrkou uhladíme povrch a to od středu ke krajům. Tak dostaneme ke kraji více hmoty, díky čemuž se korpus lépe propeče. Vložíme formu do vyhřáté trouby a pečeme do zlatova ( cca 35 minut ). Každá trouba ovšem peče jinak a těsto tedy musíme hlídat! Zda je korpus upečený, poznáme pomocí špejle. Zapíchneme ji do středu korpusu a když zůstane po vytažení suchá, je korpus upečen správně. Pak ho vyjmeme z formy a necháme vychladnout.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Korpus vyzkoušejte s ganache z bílé čokolády. Je to skvělá volba.