Pomerančový krém
Ingredience
Suroviny:
- 500 ml pomerančového džusu
- 50 g krupicového cukru
- 350 g pomerančové polevy - čokolády ( použila jsem pecičkovou )
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 250 g změklého másla
Do hrnce nalijeme větší část džusu, přisypeme cukr, zamícháme a dáme vařit. Zatím si do misky nasypeme pudink, přidáme zbývající džus a metličkou rozmícháme. Když se džus začne vařit, přilijeme připravenou pudinkovou směs a mícháme cca 2-3 minuty. Pak hrnec odstavíme z plotny a ihned do něj přidáme polevu ( čokoládu ) a opět metličkou mícháme až do úplného rozpuštění.
Hrnec přikryjeme kusem pečícího papíru, aby na povrchu nevzniknul škraloup a necháme vychladnout při pokojové teplotě - nejlépe do druhého dne. Druhý den pomerančovou hmotu přeneseme do šlehací mísy a krátce šleháme - cca 30 vteřin - krém se pak lépe vyšlehá a je hladký. Přidáme změklé máslo a vyšleháme krém. Takto připravený nejen že chutná skvěle, ale i krásně voní po použité polevě - čokoládě.
Přeji dobrou chuť !
Tip: Pomerančovou polevu-čokoládu můžeme nahradit bílou čokoládou, ale musíme počítat s tím, že ztratí chuť pomeranče. Přímo se nabízí kombinace s pomerančovým korpusem - chutná výborně. Plnit jím můžete i cukroví z pomerančového těsta ( pomerančové vějířky ).