logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pomerančové vějířky

20. prosinec 2016
1820 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Pomerančové vějířky Obrázek 1

Poněkud netradiční druh cukroví, jehož svěží chuť si vás brzy získá.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačku ve tvaru vějířků
  • pečící papír
  • sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

  • 150 g másla
  • 220 moučkového cukru
  • polévkovou lžíci strouhané pomerančové kůry
  • 2 vejce
  • 420 g hladké mouky
  • špetku soli

Na krém:

  • 250 ml vody
  • 40 g sušeného plnotučného mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 150 g krupicového cukru
  • 180 g pecičkové pomerančové polevy - čokolády
  • 125 g změklého másla

Na dohotovení:

  • pecičkovou pomerančovou polevu - čokoládu
  • čokotransfer

Nejprve si připravíme samotné těsto. V míse utřeme máslo s cukrem a vejci. V misce smícháme mouku s pomerančovou kůrou a solí a tuto moučnou směs přidáme k ostatním surovinám. Vypracujeme hladké, lehce lepivé těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme odležet v lednici nejlépe do druhého dne.

Nyní si připravíme základ na krém. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme suš.mléko, zamícháme a z takto připraveného mléka odlijeme menší část do misky. Do hrnce, kde zůstala většina mléka, přidáme cukr, zamícháme a dáme vařit. Mléko odlité v misce smícháme s van.pudinkem a až se mléko v hrnci začne vařit, přidáme ho k němu. Uvaříme klasický pudink. Pak ho odstavíme z plotny, ihned přisypeme pomerančovou čokoládu a metličkou mícháme až do jejího úplného rozpuštění. Na takto připravený krém položíme kus pečícího papíru, aby se na jeho povrchu nevytvořil škraloup, který bychom museli později odstraňovat a necháme vychladnout - nejlépe do druhého dne a při pokojové teplotě.

Následující den zapneme troubu na 200°C. Vytáhneme těsto z lednice a na pomoučeném vále z něj vyválíme plát, ze kterého vykrájíme vějířky ( nebo jiné tvary ). Vějířky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je ve vyhřáté troubě tak dlouho, dokud jejich okraje nezačnou lehce zlátnout. Pečení trvá cca 8 minut, ale protože každá trouba peče jinak, musíme cukroví hlídat. Upečené vějířky vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po upečení jsou trochu tvrdší, ale po naplnění krémem změknou. 

Nyní doděláme krém, který jsme si předchozí den připravili. Pomerančový pudink přeneseme do šlehací mísy a krátce šleháme. Přidáme máslo a vyšleháme v hladký krém. Pokud se nám zdá málo sladký, můžeme přidat trochu moučkového cukru a opět krátce šlehat.

Hotovým krémem naplníme sáček s trubičkou a cukroví jím spojíme. To pak necháme v lednici krátce zatuhnout - stačí cca 2 hodinky.

Zatím ve vodní lázni rozpustíme pomerančovou polevu, kterou můžeme naředit 100% tukem v případě, že nám připadá hustá. Polevou vějířky potáhneme a dále ozdobíme dle vlastní fantazie. Když poleva ztuhne, cukroví narovnáme do krabice a necháme alespoň týden odležet. Po týdnu je cukroví krásně měkké a vláčné.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Sušenky kynuté pod vodou
Sušenky kynuté pod vodou
Citrónové cukroví
Citrónové cukroví
Pudinkové plněné marmeládou
Pudinkové plněné marmeládou
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Indián
Indián

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty