Čokoládový krém
Ingredience
Suroviny:
- 250 g čokolády (například pecičkové)
- 500 g másla
Postup:
Připravíme si čtvrt kila čokolády – nejlépe pecičkové. Pokud použijeme tabulkovou, rozlámeme ji na menší kousky. Čokoládu za občasného promíchání metličkou zahříváme ve vodní lázni, až je úplně hladká a rozpuštěná. Nenecháváme ji zahřát na zbytečně vysokou teplotu, abychom pak nemuseli dlouho čekat, až zase zchladne. Správnou teplotu čokolády poznáme tak, že když do ní namočíme prst, už nás to nepálí. Pokud je rozehřátá čokoláda teplejší, nic se neděje, za občasného míchání ji necháme vychladnout na potřebnou teplotu. Mezitím si do mísy připravíme půl kila másla pokojové teploty a vyšleháme ho do hladka.
Když čokoláda zchladne (ale je stále ještě rozpuštěná), přidáme ji do vyšlehaného másla, a co nejrychleji ji do másla zašleháme. Pokud bychom pracovali příliš pomalu, začaly by se v krému tvořit čokoládové hrudky a krém by už nebyl pěkně hladký.
Takto připraveným krémem můžeme třeba plnit dorty a řezy (například výborné čokoládové řezy), ale protože má pěknou hladkou konzistenci, hodí se také k jejich zdobení. Velmi vhodný je tedy také pro cupcakes. Tento krém je vhodný pro použití pod potahovací hmotu!