Sněhové pusinky
Ingredience
Připravíme si:
- Sáček s řezanou trubičkou
Suroviny na pusinky:
- 4 bílky
- 250g cukru krupice
- 100g cukru moučka
Na dohotovení budeme potřebovat:
- • Gelové barvy (dají se sehnat v cukrářských potřebách)
- • Cukr krupice
- • Uzavíratelné sáčky
Nejprve si připravíme posyp na pusinky: Do uzavíratelných sáčků nasypeme cuk krupici, párátkem vždy nabereme trošku gelové barvy a vložíme ji k cukru do sáčků. Sáček uzavřeme a mneme mezi prsty tak dlouho, až vznikne stejnorodý posyp (viz obrázek číslo 1).
Misku, šlehací mísu a metlu opláchneme octem, aby se bílky lépe šlehaly. Do misky dáme bílky s cukrem krupice a ve vodní lázni vše za občasného promíchání metličkou zahříváme na mírném plamenu. Miska se nesmí dotýkat vodní hladiny! Takto směs zahříváme přibližně 10 minut. Během této doby se cukr úplně rozpustí a na povrchu se vytvoří pěna (viz obrázek číslo 2).
Misku sundáme z vodní lázně, její spodní část otřeme do sucha, obsah přelijeme do šlehací mísy a ušleháme v tuhý sníh. Přidáme cukr moučku a znovu zlehka šleháme. Směs na pusinky je hotová, když se nám na metličkách tvoří špičky (viz obrázek číslo 3).
Troubu zapneme na 90 °C. Směs přendáme do sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme pusinky, které posypeme připraveným cukrovým posypem (viz obrázek číslo 4). Dáme péct (či spíše sušit) do předehřáté trouby. Pečeme zhruba hodinu až hodinu a půl. Po vychladnutí pusinky skladujeme v suchu.
Přeji dobrou chuť!