Plněné rohlíčky bezlepkové
Ingredience
Na těsto:
- 250 g Omegy
- 200 ml sojového mléka
- špetku soli
- 1 žloutek
- 400 g mouky zn.Mantler - bílý obal se zeleným nápisem
Na makovou náplň:
- 100 g mletého máku
- 150 ml sojového mléka
- 50 g krupicového cukru
- špetku skořice
Na ořechovou náplň:
- 250 ml sojového mléka
- 200 g mletých ořechů - nejlépe vlašských
- 120 g krupicového cukru
Na dohotovení:
- moučkový cukr na obalení
Nejprve si připravíme náplně. Maková náplň - mléko s mákem smícháme společně s cukrem, zamícháme a dáme vařit. Za občasného míchání vaříme, dokud náplň nezhoustne. Před koncem vaření přidáme skořici, zamícháme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Ořechová náplň - mléko s ořechy smícháme s cukrem a dáme vařit. Za občasného míchání chvilku povaříme, odstavíme z plotny a necháme taktéž vychladnout.
Zatímco náplně stydnou, připravíme těsto. Na vál nasypeme mouku, přidáme žloutek, špetku soli, nastrouhanou omegu a vše zpracujeme ve vláčné, nelepivé těsto. Z hotového těsta vyválíme váleček, který rozkrájíme na 12 dílků. Každý dílek vyválíme v malý plát ve tvaru kolečka. Kolečka nakrájíme na 8 dílků jako pizzu a na nejširší část každého dílku naneseme kávovou lžičkou náplň. Okraje těsta přehneme přes náplň, srolujeme ho a vznikne nám rohlíček. Jednotlivé rohlíčky rovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Zapneme troubu na 190 °C. Rohlíčky v ní pečeme dokud jejich okraje lehce nezhnědnou. Pak je vytáhneme z trouby a necháme chvilku vychladnout. Nakonec rohlíčky obalíme v cukru a narovnáme na tác. Můžeme rovnou podávat.
Přeji dobrou chut'!