logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kiwi sušenky bezlepkové

30. srpen 2016
314 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Bez laktózy Sušenky Bezlepkové
Úvod

Kiwi sušenky bezlepkové Obrázek 1

Sušenky lze konzumovat při alergii na lepek a laktózu, jsou lahodné a křehké.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 280 g mouky Doves Farm - modrý obal
  • 150 g tuku Stella - pokud nemáte alergii na laktózu, lze použít máslo
  • 100 g moučkového cukru
  • vejce
  • 2 čajové lžičky čaje Matcha - zakoupíte ve zdravé výživě
  • 2 polévkové lžíce černého sezamu - seženete ve zdravé výživě
  • 1 čajová lžička kakaa - použila jsem holandský typ

Do mísy dáme změklou Stellu, kterou jsme vytáhli min.2 hodiny předem z lednice. Přisypeme cukr a utřeme. Přidáme vejce a krátce mícháme. Nakonec přisypeme mouku a zpracujeme v těsto. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na dvě části. Jednu část ještě rozpůlíme, takže vzniknou celkem 3 části těsta. Do větší části těsta zapracujeme Matcha čaj a sezam a do jedné z menších pak kakao.

Nyní připravíme samotné sušenky. Z bílého těsta vyválíme váleček, který zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme cca 5 minut ztuhnout v mrazáku. Zatím si ze zeleného těsta vyválíme plát velikosti bílého válečku. Vytáhneme ztuhlý váleček z mrazáku, položíme na zelený připravený plát a srolujeme. Vzniklý zelený váleček zabalíme opět do mikrotenového sáčku, který vložíme cca na 10 minut do mrazáku. Nyní vyválíme hnědé těsto v plát velikosti zeleného válečku. Vytáhneme zelený váleček z mrazáku, položíme na připravený hnědý plát a těsto zase srolujeme. Výsledné těsto zabalíme do mikrotenového sáčku a opět necháme ztuhnout v mrazáku a to zhruba 15 minut. Mrazák používáme proto, že se s těstem potom lépe pracuje a snadněji se rovněž krájí.

Zatímco těsto tuhne v mrazáku, připravíme pečící papír velikosti plechu a zapneme troubu na 180°C. Váleček z těsta vyndáme z mrazáku, nakrájíme z něj zhruba 5 mm silné plátky, které narovnáme s menšími rozestupy na připravené plechy vyložené pečícím papírem. Sušenky pečeme v předehřáté troubě. Když jsou hotové, necháme je vychladnout na plechu. Měly by mít nyní přibližně velikost rozkrájeného KIWI. Vychladlé sušenky vyrovnáme na tác či dáme do misky a rovnou podáváme.

 

 

Přeji dobrou chut'!

 

Tip: Z uvedeného množství surovin jsem vyrobila jeden váleček těsta. Příště ze stejného množství připravím válečky dva - sušenky tak budou menší a těsto se bude lépe krájet. Můžete vyzkoušet obě varianty.

Mohlo by vás zajímat
Kokosový korpus bezlepkový
Kokosový korpus bezlepkový
Bezlepkové piškoty PiM´s
Bezlepkové piškoty PiM´s
Sušenky Margot
Sušenky Margot
Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepkové
Kaštanové sušenky s chia semínky bezlepk...
Jablečný korpus se skořicí
Jablečný korpus se skořicí

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty