logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kukuřičný korpus bezlepkový

2. únor 2017
1995 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Racionální Bez laktózy Bezmléčné Korpusy Bezlepkové
Úvod

Kukuřičný korpus bezlepkový Obrázek 1

Je vhodný při alergii na lepek a laktózu. Je nadýchaný a lahodný.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortovou formu o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 10 polévkových lžic polohrubé kukuřičné mouky ( Kaufland )
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 10 ml slunečnicového oleje
  • špetku pomerančové kůry

Zapneme troubu na 190°C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme až v hustou pěnu. V misce smícháme veškeré sypké suroviny. Pečící formu vystříkáme olejem ve spreji. Když se vejce ušlehají, snížíme chod stroje, přilejeme olej a krátce promícháme. Pak přidáme sypkou směs a opět krátce promícháme.

Vzniklou hmotu přeneseme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 45 minut. Každá trouba peče jinak, takže korpus hlídáme!! Zda je již upečený, poznáme zapíchnutím špejle do jeho středu. Po vytažení musí být špejle suchá. Upečený korpus necháme řádně vychladnout a dále zpracováváme.

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Věnečky z pohankové mouky
Věnečky z pohankové mouky
Škvarkové cukroví
Škvarkové cukroví
Grahamový korpus s klíčky
Grahamový korpus s klíčky
Citrónový krém
Citrónový krém
Arašídový korpus
Arašídový korpus

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty