Banánový korpus
Ingredience
Připravíme si:
- dortová forma o průměru 20 cm
- olej ve spreji
Suroviny:
- 5 vajec
- 10 polévkových lžic krupicového cukru
- 1 větší banán
- 100 ml polotučného mléka
- 12 polévkových lžic polohrubé mouky
- 1 kávovou lžičku prášku do pečiva
Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 170 °C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu. Během šlehání hmota zesvětlá a zvětší svůj objem. Zatímco se šlehá vaječná směs, tak si v jedné misce smícháme mouku s práškem do pečiva a do druhé misky si připravíme oloupaný banán, který vidličkou rozmačkáme. Přidáme mléko a metličkou zamícháme. Když máme vyšlehanou vaječnou směs, snížíme chod stroje, přilijeme banánovou směs a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a opět krátce zamícháme.
Hotovou hmotu přeneseme do již připravené dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Trvá to cca 50 minut Čas je pouze orientační, takže těsto hlídáme!! Pokud má korpus tendenci se během pečení připalovat, zakryjeme ho kusem alobalu. Upečený korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne.
Přeji dobrou chuť!
Tip: Skvěle chutná s krémem ze zakysaného jogurtu a čerstvým ovocem. Pokud použijete banán, namočte ho nejdříve do citronové šťávy - nezčerná a déle vypadá čerstvý.