logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Banánový korpus

18. srpen 2016
1840 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Korpusy
Úvod

Banánový korpus Obrázek 1

Vskutku netradiční, ale příjemně vláčný korpus.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • dortová forma o průměru 20 cm
  • olej ve spreji

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 10 polévkových lžic krupicového cukru
  • 1 větší banán
  • 100 ml polotučného mléka
  • 12 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 kávovou lžičku prášku do pečiva

Dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a zapneme troubu na 170 °C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme v hustou pěnu. Během šlehání hmota zesvětlá a zvětší svůj objem. Zatímco se šlehá vaječná směs, tak si v jedné misce smícháme mouku s práškem do pečiva a do druhé misky si připravíme oloupaný banán, který vidličkou rozmačkáme. Přidáme mléko a metličkou zamícháme. Když máme vyšlehanou vaječnou směs, snížíme chod stroje, přilijeme banánovou směs a krátce zamícháme. Na závěr přidáme moučnou směs a opět krátce zamícháme.

Hotovou hmotu přeneseme do již připravené dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě. Trvá to cca 50 minut  Čas je pouze orientační, takže těsto hlídáme!! Pokud má korpus tendenci se během pečení připalovat, zakryjeme ho kusem alobalu. Upečený korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne.

 

Přeji dobrou chuť!

Tip: Skvěle chutná s krémem ze zakysaného jogurtu a čerstvým ovocem. Pokud použijete banán, namočte ho nejdříve do citronové šťávy - nezčerná a déle vypadá čerstvý.

Mohlo by vás zajímat
Světlý korpus se sezamem dia
Světlý korpus se sezamem dia
Světlý korpus
Světlý korpus
Mandlový korpus
Mandlový korpus
Mocca korpus
Mocca korpus
Korpus Margot
Korpus Margot

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty