Čokoládové cukroví plněné
Ingredience
Připravíme si:
- vykrajovačky různých tvarů
- sáček s hladkou trubičkou
Na těsto:
- 120 g moučkového cukru
- 240 g másla
- 340 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- 2 žloutky
Na náplň:
- 160 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 30 g rozpuštěné čokolády
- 2 polévkové lžíce rumu
- 2 vejce
Na dohotovení:
- světlá a tmavá čokoládová poleva
Nejdříve připravíme těsto. Ve šlehací míse utřeme cukr se žloutky a máslem. V misce smícháme mouku a kakao, přidáme do utřené směsi a zpracujeme v těsto, které necháme do druhého dne odležet.
Zapneme troubu na 180°C. Odleželé těsto vyválíme na pomoučeném vále v plát, ze kterého vykrájíme různé tvary. Ty narovnáme na již připravené plechy vyložené pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby. Upečené cukroví necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Ve vodní lázni za stálého šlehání nahřejeme vejce s cukrem. Nahřáté ho z lázně vyjmeme a šleháme až do zchladnutí. Do další mísy vložíme částečně nahřáté máslo, který vyšleháme. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládovou polevu, přidáme ji do vyšlehaného másla a ihned zamícháme - to proto, aby nezůstaly v krému kousky čokolády. Do vyšlehané směsi přidáme vaječnou směs a opět šleháme. Na závěr přidáme rum a vše zamícháme.
Hotový krém přeneseme do připraveného sáčku s trubičkou a naplníme jím cukroví. Naplněné cukroví necháme ztuhnout v lednici. Ve vodní lázni rozehřejeme obě čokoládové polevy a cukroví ozdobíme dle vlastní fantazie. Čokoládovou polevu necháme řádně ztuhnout a hotové cukroví narovnáme do krabice.
Přeji dobrou chut'!