Kakaové plněné čokoládovým krémem
Ingredience
Připravíme si:
- vykrajovačky různých tvarů
- cukrářský sáček s úzkou hladkou trubičkou
Na těsto:
- 400 g hladké mouky
- 100 g kakaa
- 300 g másla
- 2 žloutky
- vejce
- 200 g moučkového cukru
Na náplň:
- 350 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 15 g kakaa nebo rozpuštěné čokolády
Na dohotovení:
- bílou i tmavou čokoládu
Nejdříve připravíme těsto. V míse utřeme máslo s cukrem a vejcem. Ve druhé misce smícháme mouku s kakaem a přidáme do utřeného másla. Vše zamícháme. Takto připravené těsto necháme přes noc v lednici.
Následující den zapneme troubu na 220°C, vytáhneme těsto z lednice a na pomoučeném vále z něj vyválíme plát. Z něho vykrájíme různé tvary, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. Upečené a vychladlé kousky cukroví naskládáme do krabice.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem a kakaem nebo čokládou do hladkého krému. Hotový krém přeneseme do sáčku s trubičkou a slepíme vždy 2 kusy cukroví k sobě. Slepené cukroví necháme ztuhnout v lednici. Pak rozehřejeme čokoládu, cukroví jí potáhneme a dozdobíme dle vlastní fantazie.
Přeji dobrou chut'!