logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kakaové plněné čokoládovým krémem

25. prosinec 2016
883 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Kakaové plněné čokoládovým krémem Obrázek 1

Klasické plněné cukroví.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • vykrajovačky různých tvarů
  • cukrářský sáček s úzkou hladkou trubičkou

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g kakaa
  • 300 g másla
  • 2 žloutky
  • vejce
  • 200 g moučkového cukru

Na náplň:

  • 350 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 15 g kakaa nebo rozpuštěné čokolády

Na dohotovení:

  • bílou i tmavou čokoládu

Nejdříve připravíme těsto. V míse utřeme máslo s cukrem a vejcem. Ve druhé misce smícháme mouku s kakaem a přidáme do utřeného másla. Vše zamícháme. Takto připravené těsto necháme přes noc v lednici.

Následující den zapneme troubu na 220°C, vytáhneme těsto z lednice a na pomoučeném vále z něj vyválíme plát. Z něho vykrájíme různé tvary, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. Upečené a vychladlé kousky cukroví naskládáme do krabice.

Změklé máslo vyšleháme s cukrem a kakaem nebo čokládou do hladkého krému. Hotový krém přeneseme do sáčku s trubičkou a slepíme vždy 2 kusy cukroví k sobě. Slepené cukroví necháme ztuhnout v lednici. Pak rozehřejeme čokoládu, cukroví jí potáhneme a dozdobíme dle vlastní fantazie.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Růžové pracny
Růžové pracny
Kokosky
Kokosky
Černé trubičky
Černé trubičky
Indián
Indián
Třené linecké světlé
Třené linecké světlé

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty