logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Žloutkové křehulky

17. září 2016
3135 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Velikonoční Vánoční Bezlepkové Cukroví
Úvod

Žloutkové křehulky Obrázek 1

Obdoba rakviček, jejichž příprava je snazší, rychlejší a obejde se bez kypřícího prášku.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formičky různých tvarů
  • olej ve spreji nebo 100% tuk

Suroviny:

  • 4 žloutky
  • 150 g moučkového cukru
  • kávovou lžičku vanilínového cukru
  • asi 5 kapek citrónové št'ávy

Formičky vystříkáme olejem ve spreji, případně vymažeme rozpuštěným 100% tukem. Zapneme troubu na 160°C. Veškeré suroviny dáme do mísy a šleháme, dokud hmota nezhoustne a nezesvětlá.

Těstem naplníme formičky vždy zhruba do poloviny - během pečení totiž zvětší svůj objem. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme. Jakmile křehulky nabudou na objemu, ihned snížíme teplotu trouby na 100°C a cukroví už jen dosušíme. Ještě teplé křehulky vyklepeme z formiček.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Pudinkový krém s máslem bez laktózy
Masarykovo vánoční cukroví
Masarykovo vánoční cukroví
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Čokoládové řezy s kávovým krémem dia
Jogurtový korpus bezlepkový
Jogurtový korpus bezlepkový
Kakaový korpus II.
Kakaový korpus II.

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty