logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Karamelový hřbet

3. září 2016
446 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nepečené Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Lahodný moučník, jehož přípravu zvládne každý.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formu srnčí hřbet
  • potravinářskou fólii

Suroviny:

  • balíček burizonů
  • 3 balíčky karamelek
  • lžíci másla

Ve vodní lázni zahřejeme karamelky s máslem a to až do úplného rozpuštění. Pokud se karamelky nechtějí rozpouštět, přidáme trochu vody a na mírném ohni se nám to za stálého míchání podaří - pak je třeba míchat tak dlouho, dokud se přidaná voda nevypaří.

Do formy vložíme fólii. Do rozpuštěných karamelek přidáme burizony a zamícháme. Hmotu ihned přeneseme do formy a rukama namočenýma ve vodě ji řádně upěchujeme a zarovnáme její povrch. Je třeba pracovat rychle, protože hmota po přidání burizónů rychle tuhne. Karamelový hřbet necháme ztuhnout do druhého dne. Pak jej vyndáme z formy a zoubkovaným nožem nakrájíme na tenké plátky. Toto cukroví připravujeme až těsně před Vánoci.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Karamelové košíčky
Karamelové košíčky
Kokosky
Kokosky
Kolečka s mandlemi
Kolečka s mandlemi
Lehká vánočka
Lehká vánočka
Ořechové křupínky
Ořechové křupínky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty