logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Pracny

14. září 2016
1640 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezvaječné Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Pracny Obrázek 1

Pracny patří k osvědčeným vánočním sladkostem a nechybí snad na žádném svátečním stole.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • formičky

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 130 g moučkového cukru
  • 90 g mletých vlašských ořechů
  • 20 g kakaa

Na obalení:

  • moučkový a vanilinový cukr

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Troubu zapneme na 180°C. Ve větší míse připravíme cukr na obalování. Těstem naplníme formičky a pečeme ve vyhřáté troubě. Ještě horké pracny vyklopíme z formiček - jde to velmi snadno a to i bez předchozího vymazání formiček olejem či tukem. Pracny ihned obalíme v cukru, naskládáme je do uzavíratelné krabice a jednotlivé vrstvy vždy proložíme ubrousky. Zhruba za 14 dní změknou.

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Kokosové
Kokosové
Sušenky Margot
Sušenky Margot
Pomerančové vějířky
Pomerančové vějířky
Růžové pracny
Růžové pracny
Žabí huby
Žabí huby

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty