Pudinkové plněné kaštanovým krémem
Ingredience
Připravíme si:
- vykrajovačky různých tvarů
- sáček s hladkou trubičkou
Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 250 g moučkového cukru
- 125 g másla
- 250 g 100% tuku
- 3 vejce
- 5 sáčků karamelového pudinku
Na krém:
- 400 g másla
- 250g moučkového cukru
- 5 x čokoládovou tyčinku Kaštany - nejlépe v bílé čokoládě
Na dohotovení:
- bílou čokoládovou polevu
- 100% tuk na rozředění polevy
- 2 polévkové lžíce rumu
Změklé máslo a rozpuštěný vychladlý 100% tuk vyšleháme s cukrem do pěny. Pak přidáme vejce a opět šleháme, dokud se hmota nespojí. Zatím v misce smícháme mouku s pudinkem, směs přisypeme k vyšlehané hmotě a zpracujeme v těsto, které dáme cca na 1 hodinu odležet do lednice.
Zapneme troubu na 160°C. Z odleželého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát a postupně z něj vykrájíme různé tvary, které narovnáme na připravené plechy vyložené pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud okraje cukroví lehce nezhnědnou. Necháme vychladnout a zatím si připravíme krém.
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do konzistence krému. Ve vodní lázni rozehřejeme Kaštany, rozpuštěné (ale ne horké) je přidáme do máslového krému a znovu vyšleháme. Ještě přidáme rum a opět krátce šleháme, dokud se krém nespojí.
Hotový krém přeneseme do sáčku s trubičkou a naplníme jím cukroví. Slepíme vždy 2 kusy k sobě. Ve vodní lázni rozehřejeme bílou čokoládu. Pokud je příliš hustá, zředíme ji 100% tukem. Slepené cukroví vyrovnáme na pečící papír a bílou čokoládou na povrchu ozdobíme. Když čokoláda řádně ztuhne, naskládáme cukroví do krabice a jednotlivé vrstvy proložíme mikrotenem či ubrousky.
Přeji dobrou chut'!