logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Ořechové hrudky

12. září 2016
543 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez laktózy Bezmléčné Bezvaječné Velikonoční Sušenky Vánoční Cukroví
Úvod

Trvanlivý ořechový pamlsek.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Suroviny:

  • 1 bílek
  • 70 g moučkového cukru
  • 100 g hrubé mouky
  • 70 g mletých vlašských ořechů
  • 20 g ořechových půlek

 

Nejprve tzv. "vyoctujeme" šlehací mísu - bílky se budou lépe šlehat. Do mísy nalijeme trochu octa a krouživými pohyby navlhčíme celý její vnitřek. Trochu octa nalijeme i na šlehací metlu. Do vyoctované mísy nalijeme bílky a ušleháme v polotuhý sníh. Zatím si připravíme plechy, které vyložíme pečícím papírem.

Zapneme troubu na 120°C. V misce smícháme cukr, mouku a ořechy, vše přidáme k ušlehaným bílkům a zlehka zamícháme. Pomocí dvou lžic vytvoříme hrudky a každou ozdobíme půlkou ořechu. Pečeme je ve vyhřáté troubě do polotuha - aby byly na povrchu tvrdé a uvnitř měkké.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Čokoládový korpus bezlepkový
Čokoládový korpus bezlepkový
Karamelové košíčky s oříšky
Karamelové košíčky s oříšky
Pomerančové těsto
Pomerančové těsto
Čokoládové cupcakes
Čokoládové cupcakes
Kávová zrna
Kávová zrna

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty