logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Třené linecké světlé

19. září 2016
1534 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Třené linecké světlé Obrázek 1

Tradiční cukroví z třeného těsta.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářský sáček
  • řezanou a hladkou úzkou trubičku

Suroviny:

  • 225 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • špetku sušené citrónové kůry
  • vanilínový cukr
  • rybízovou marmeládu

Zapneme troubu na 200°C. V misce utřeme máslo s cukrem, žloutky a citrónovou kůrou. Na plech dáme mouku a necháme ji krátce nahřát v troubě - bude se lépe zapracovávat do těsta. Je třeba postupovat rychle. Nahřátou mouku smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto. Přeneseme ho do připraveného sáčku s řezanou trubičkou a ihned na plechy vyložené pečícím papírem tvarujeme pusinky. Vše musí probíhat co nejrychleji, protože jak těsto chladne, hůře se s ním pracuje. 

Metličkou rozmícháme v misce marmeládu, naplníme jí sáček s hladkou trubičkou a malé množství naneseme do středu každé pusinky. Takto připravené pusinky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Hotové pusinky necháme řádně vychladnout. Pak je naskládáme do nádoby kterou uzavřeme. Toto cukroví se řadí mezi trvanlivé a proto ho můžeme připravit i cca měsíc před svátky.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Tip: Z těsta lze vyrobit různé tvary ( nejen pusinky ). Můžeme je také po upečení slepit marmeládou, případně z poloviny namočit do čokolády. 

Mohlo by vás zajímat
Rafaelo
Rafaelo
Citrónový krém
Citrónový krém
Kávová zrna
Kávová zrna
Citrónové půlměsíce
Citrónové půlměsíce
Třené linecké kakaové
Třené linecké kakaové

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty