logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Třené linecké světlé

19. září 2016
1470 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Třené linecké světlé Obrázek 1

Tradiční cukroví z třeného těsta.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • cukrářský sáček
  • řezanou a hladkou úzkou trubičku

Suroviny:

  • 225 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • špetku sušené citrónové kůry
  • vanilínový cukr
  • rybízovou marmeládu

Zapneme troubu na 200°C. V misce utřeme máslo s cukrem, žloutky a citrónovou kůrou. Na plech dáme mouku a necháme ji krátce nahřát v troubě - bude se lépe zapracovávat do těsta. Je třeba postupovat rychle. Nahřátou mouku smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto. Přeneseme ho do připraveného sáčku s řezanou trubičkou a ihned na plechy vyložené pečícím papírem tvarujeme pusinky. Vše musí probíhat co nejrychleji, protože jak těsto chladne, hůře se s ním pracuje. 

Metličkou rozmícháme v misce marmeládu, naplníme jí sáček s hladkou trubičkou a malé množství naneseme do středu každé pusinky. Takto připravené pusinky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Hotové pusinky necháme řádně vychladnout. Pak je naskládáme do nádoby kterou uzavřeme. Toto cukroví se řadí mezi trvanlivé a proto ho můžeme připravit i cca měsíc před svátky.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Tip: Z těsta lze vyrobit různé tvary ( nejen pusinky ). Můžeme je také po upečení slepit marmeládou, případně z poloviny namočit do čokolády. 

Mohlo by vás zajímat
Lehká vánočka
Lehká vánočka
Kokosové kostky
Kokosové kostky
Štóla
Štóla
Sněhové pusinky
Sněhové pusinky
Černé trubičky
Černé trubičky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty