Vaflové cukroví plněné
Ingredience
Připravíme si:
- různé tvary vykrajovaček
- sáček s hladkou trubičkou
Na těsto:
- 120 g moučkového cukru
- 240 g másla
- 290 g hladké mouky
- 90 g mletých ořechů
- 2 žloutky
- vanilkový cukr
- špetku skořice
Na krém:
- 70 g moučkového cukru
- 160 g másla
- 2 polévkové lžíce rumu
- 40 g nugety
Na dohotovení:
- světlou nebo tmavou čokoládovou polevu
Začneme přípravou těsta. V misce utřeme cukr s máslem, van.cukrem a žloutky. V další misce smícháme mouku, ořechy a skořici. Tuto sypkou směs přidáme ke zbytku surovin a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet do druhého dne.
Následující den zapneme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát a postupně z něj vykrájíme různé tvary, které vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud cukroví nezačne růžovět. Necháme ho vychladnout a zatím si připravíme krém.
Do šlehací mísy dáme změklé máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Do vyšlehané směsi přidáme nugetu a opět šleháme. Na závěr přilijeme rum a ještě krátce šleháme, dokud se veškeré suroviny nespojí.
Hotovým krémem naplníme sáček s trubičkou a začneme spojovat vždy 2 kusy cukroví k sobě. Slepené cukroví necháme ztuhnout v lednici. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládou polevu - tmavou či světlou ( volba je na vás ). V polevě máčíme ztuhlé cukroví do jeho poloviny, pokládáme na pečící papír a necháme řádně ztuhnout. Hotové cukroví narovnáme do uzavíratelné krabice a necháme v chladu uležet.
Přeji dobrou chut'!