logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Vaflové cukroví plněné

13. prosinec 2017
6382 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Velikonoční Vánoční Cukroví
Úvod

Vaflové cukroví plněné Obrázek 1

Plněná vláčná dobrota, jejíž chuť si vás jistě získá.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • různé tvary vykrajovaček
  • sáček s hladkou trubičkou

Na těsto:

  • 120 g moučkového cukru
  • 240 g másla
  • 290 g hladké mouky
  • 90 g mletých ořechů
  • 2 žloutky
  • vanilkový cukr
  • špetku skořice

Na krém:

  • 70 g moučkového cukru
  • 160 g másla
  • 2 polévkové lžíce rumu
  • 40 g nugety

Na dohotovení:

  • světlou nebo tmavou čokoládovou polevu

Začneme přípravou těsta. V misce utřeme cukr s máslem, van.cukrem a žloutky. V další misce smícháme mouku, ořechy a skořici. Tuto sypkou směs přidáme ke zbytku surovin a vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet do druhého dne.

Následující den zapneme troubu na 180°C. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát a postupně z něj vykrájíme různé tvary, které vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud cukroví nezačne růžovět. Necháme ho vychladnout a zatím si připravíme krém.

Do šlehací mísy dáme změklé máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Do vyšlehané směsi přidáme nugetu a opět šleháme. Na závěr přilijeme rum a ještě krátce šleháme, dokud se veškeré suroviny nespojí.

Hotovým krémem naplníme sáček s trubičkou a začneme spojovat vždy 2 kusy cukroví k sobě. Slepené cukroví necháme ztuhnout v lednici. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládou polevu - tmavou či světlou ( volba je na vás ). V polevě máčíme ztuhlé cukroví do jeho poloviny, pokládáme na pečící papír a necháme řádně ztuhnout. Hotové cukroví narovnáme do uzavíratelné krabice a necháme v chladu uležet.

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Panettone aneb italská bábovka
Panettone aneb italská bábovka
Štóla
Štóla
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Kakaové plněné čokoládovým krémem
Rafaelo
Rafaelo
Sněhové rohlíčky
Sněhové rohlíčky

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty