Karamelovo-ořechové Toffifee
Ingredience
Suroviny:
- 150g lískových ořechů
- 250ml smetany ke šlehání (s 33% obsahem tuku)
- 125 g krupicového cukru
- 30g másla
- 2 kávové lžičky medu
Na dohotovení budeme potřebovat:
- čokoládovou polevu
- 100% tuk na případné zředění polevy
Do hrnce nalijeme smetanu, přidáme med, cukr a máslo a vaříme na plotně na středním plamenu do zhoustnutí. Ze začátku stačí směs občas zamíchat, ale jakmile zhoustne, tak je třeba míchat opravu důkladně. Mícháme tak dlouho, dokud směs nezíská světle hnědou barvu, což trvá zhruba 10 minut. Potom přidáme lískové ořechy, zamícháme a necháme vychladnout. Jakmile máme směs vychladlou, nabíráme ji kávovou lžičkou a tvarujeme kuličky.
Ve vodní lázni si rozehřejeme čokoládovou polevu, kterou v případě potřeby zředíme 100% tukem. Do čokolády namáčíme připravené kuličky a rovnáme je na pečící papír, kde je necháme zcela vychladnout. Poté narovnáme na tác a můžeme rovnou podávat.
Přeji dobrou chuť!
Tip: Pro zvýraznění chuti oříšků je můžeme nejprve dát do trouby opražit, potom je dáme na utěrku a promneme. Tím se zbavíme i hnědé slupky na ořechách.