logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Tiramisu

15. srpen 2016
886 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Tiramisu Obrázek 1

Jemná a lahodná italská tradice.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 2x pečící papír velikosti plechu
  • dortová forma o průměru 20 cm

Na pláty:

  • 7 vajec
  • 14 polévkových lžic krupicového cukru
  • 14 polévkových lžic hladké mouky

Na krém:

  • 250 ml šlehačky (použila jsem rostlinnou zn.Holé)
  • 250 g mascarpone
  • 6 polévkových lžic krupicového cukru
  • šálek silné kávy (bez logru)

Na dohotovení:

  • kakao - nejlépe holandský typ

Nejprve uvaříme kávu a necháme ji zcela vychladnout. Zapneme troubu na 220°C a ve šlehací míse vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezvětší svůj objem a nezesvětlá. Přidáme mouku a krátce zamícháme. Vyšlehanou hmotu rozdělíme na dvě části, které rozetřeme na připravené pečící papíry a to rovnoměrně. Dáváme si při roztírání pozor, aby i okraje byly stejně silné ( jinak by se při pečení mohly spálit ).Takto připravené pláty dáme postupně péct. Doba pečení je krátká, takže hlídáme!!

Upečené pláty vytáhneme z trouby a necháme je vychladnout. Zatím si připravíme krém. Do šlehací mísy dáme veškeré suroviny a šleháme je v hustý krém. Vezmeme plát, který otočíme papírem nahoru, papír opatrně sundáme a položíme zpět na plát. Opět otočíme, takže máme papír a na něm plát. To samé uděláme i z druhým plátem. Vezmeme kulatou dortovou formu, položíme na plát a nožem vyřízneme kolo. Z jednoho plátu takto připravíme 2 kola - celkem tedy máme k dispozici 4.

Krém rozdělíme zhruba na 4 stejné díly a na tác položíme první plát. Polévkovou lžící nabíráme kávu a lehce jí plát poléváme, aby byl vlhký - ne rozmočený. Na takto připravený plát naneseme první vrstvu krému a rovnoměrně ji rozetřeme. Přiložíme druhý plát, jemně přitiskneme a opět použijeme kávu na zvlhčení. Opět naneseme a rozetřeme další vrstvu krému a takto pokračujeme až dokud nevytvoříme poslední krémovou vrstvu. Tu rozetřeme nejenom na povrchu moučníku ale i na jeho boky. Vložíme moučník do lednice a necháme vychladit - nejlépe do druhého dne. Těsně před podáváním vezmeme kakao a přes sítko jemně "pocukrujeme". Můžeme servírovat.

 

Přeji dobrou chut' !

 

Tip:  Tento moučník můžeme i různě zkrášlit čokoládovými ozdobami.

        Získá tím slavnostnější charakter. 

Mohlo by vás zajímat
Nugátové kostky
Nugátové kostky
Kokosové řezy
Kokosové řezy
Jahodový dortík
Jahodový dortík
Pribináčkový krém
Pribináčkový krém
Krém mascarpone
Krém mascarpone

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty