logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Nugátové kostky

14. srpen 2016
435 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Nugátové kostky Obrázek 1

Vláčné řezy pro milovníky nugátu.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Připravíme si:

  • 3 x pečící papír o rozměrech 20x38 cm
  • vroubkovaná karta

Na těsto:

  • 7 vajec
  • 14 polévkových lžic krupicového cukru
  • 12 polévkových lžic hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa

Na krém:

  • 250 g sýr Philadelphia
  • 300 g nugátu
  • 600 ml smetany ke šlehání ( min.obsah tuku 33% )
  • 4 polévkové lžíce krupicového cukru

Nejdříve uvaříme samotný krém, protože musí chladnout v lednici minimálně 24 hodin. Do hrnce vložíme smetanu, cukr a dáme vařit. Zatím si na drobno nakrájíme nugát. Jakmile se smetana začne vařit, přidáme sýr, snížíme plamen a metličkou mícháme do úplného rozpuštění. Pak za stálého míchání povaříme. Po odstavení z plotny ihned přidáme nugát a metličkou opět rozmícháme až do úplného rozpuštění. Směs dáme vychladit do druhého dne.

Zapneme troubu na 200 °C. Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. V misce smícháme mouku s kakaem - obě suroviny je lepší prosít, aby v nich nebyly hrudky. Jakmile máme vyšlehanou směs, snížíme chod stroje, přidáme mouku smíchanou s kakaem a vše promícháme. Hotovou hmotu rozdělíme na 3 stejné díly a rovnoměrně ji rozetřeme na pečící papíry.

Takto připravené pláty pečeme v předehřáté troubě a pak je necháme zcela vychladnout. Vyndáme z lednice vychlazený nugátový krém a šleháme ho při středním výkonu stroje tak, aby se nám nesrazil! Zatímco se šlehá krém, opatrně sundáme papír a samotné pláty položíme na sebe. Nožem seřízneme okraje, abychom měli všechny pláty stejně velké. Vyšlehaný krém si rozdělíme na 3 díly a na stůl si připravíme první plát. Rovnoměrně na něj rozetřeme krém a zakryjeme druhým plátem. Stejně pokračujeme i dále:  druhá vrstva krému, třetí plát a poslední vrstva krému. Vezmeme vroubkovanou kartu a na povrchu řezů s její pomocí vytvoříme vlnky (lze použít i vidličku).

Dezert necháme vychladit v lednici a to nejlépe přes noc. Druhý den krájíme na jednotlivé kostky a servírujeme.

 

 

Přeji dobrou chuť !

Mohlo by vás zajímat
Věnečky
Věnečky
Jahodové cheesecakové sušenky
Jahodové cheesecakové sušenky
Jablečný řez se skořicí
Jablečný řez se skořicí
Pařížská šlehačka z čokolády
Pařížská šlehačka z čokolády
Citrónové řezy
Citrónové řezy

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty