logo

MENU

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty

Kremeš

19. srpen 2016
2896 x
Average rating
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Šlehačkové Řezy a zákusky
Úvod

Kremeš Obrázek 1

Původem slovenský moučník, který u nás velmi rychle zdomácněl.

E-Shop - Jedlý tisk

Postup

Ingredience

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • kávová lžička jedlé sody
  • polévková lžíce rumu
  • žloutek
  • 50 g másla
  • polévková lžíce medu
  • vejce

Na krém:

  • 1l mléka
  • 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 1dcl rumu
  • 200 g másla (vytáhneme min.2 h předem z lednice)
  • 150 g krupicového cukru

Na šlehačku:

  • 500 ml rostlinné šlehačky ( použila jsem zn.Holé)
  • 2 vanilkové cukry

Nejprve si připravíme pudinkový krém. Z pečícího papíru vystřihneme kolo, které použijeme na přikrytí pudinku, aby se na jeho povrchu nevytvořil škraloup. Do hrnce dáme 2/3 mléka, přisypeme cukr, metličkou zamícháme a dáme vařit. Do zbývajícího mléka přidáme oba vanilkové pudinky, mouku a metličkou řádně rozmícháme. Jakmile se mléko začne vařit, přidáme připravený zbytek mléka a za stálého míchání vaříme cca 2 minuty. Na hotový pudink položíme připravený pečící papír a necháme vychladnout. Já vařím krém vždy den předem - lépe  se potom šlehá.

Druhý den připravíme těsto. Ve šlehací míse utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, žloutek, tekutý med, rum a opět krátce šleháme. V misce si smícháme mouku s jedlou sodou a přidáme ji do vaječné směsi. Zamícháme v těsto a zapneme troubu na 200 °C.

Hotové těsto rozdělíme na dvě části a obě vyválíme v tenký plát. Těsta je málo, což je v naprostém pořádku - moučník bude vynikající. Aby se mi těsto dobře válelo, položím ho mezi dva silikonové pláty. Pokud nemáte, dejte ho mezi dva pečící papíry - poslouží vám stejně dobře. Vyválené těsto přeneste na plechy a upečte do růžova. Dbáme na to, aby pláty těsta byly stejné velikosti, protože po upečení jsou hodně křehké a špatně by se na stejnou velikost upravovaly. Ještě horké pláty sundáme z plechu, otočíme a odloupneme papír, který položíme zpět a pláty opět otočíme.

Zatímco nám těsto stydne, doděláme si krém. Vychladlý pudink přeneseme do šlehací mísy, přidáme máslo a ušleháme v krém. Těsně před došleháním snížíme chod stroje, přidáme rum a ještě krátce šleháme. Do další šlehací mísy nalijeme šlehačku, přidáme van.cukr a ušleháme do tuha.

Nyní můžeme moučník dokončit. Na jeden plát rozetřeme rovnoměrně krém, na něj rozetřeme ušlehanou šlehačku a přiklopíme druhým plátem. Necháme vše do druhého dne vychladit v lednici. Moučník přes noc zvláční a změkne. Druhý den krájíme na jednotlivé kousky, sypeme moučkovým cukrem a servírujeme.

 

 

Přeji dobrou chut'!

Mohlo by vás zajímat
Indián
Indián
Nugátové kostky
Nugátové kostky
Malinový strakáč
Malinový strakáč
Krém z ricotty a tvarohu
Krém z ricotty a tvarohu
Vita dort
Vita dort

Nemáte oprávnění přidat komentář.

  • Novinky
  • Recepty
  • FotoPostupy
  • E-Shop
  • Kontakty